Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaira

Dellaira_Liefdesbrieven-aan-de-sterren

Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon…

Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?

Mijn mening

Ik kocht ‘Liefdesbrieven aan de sterren’ bijna een paar maanden geleden toen we een bestelling bij Amazon wilde plaatsen en aan de €30 moesten komen. De bestelling plaatsen we niet, maar het boek zette ik op mijn verlanglijstje. Toen ik binnen kwam bij LSA op de VIBYA middag en de poster van dit boek zag verzuchtte ik dat het boek zo hoog op mijn verlanglijstje stond. En toen kwam de verrassing: de drukproef zat in de goodiebag. Ik maakte inwendig een sprongetje van geluk en kon ook niet wachten om in dit boek te beginnen. Of het zo prachtig was als ik had gehoopt?

JA. Echt, tranen met tuiten heb ik gejankt aan het einde van het boek. OMG. Met elke liefdesbrief aan de sterren (ja, met een beetje meer liefde voor die aan Kurt Cobain) werd ik een beetje meer verliefd op dit boek. Ik wilde Laurel uit het boek trekken en haar een dikke knuffel geven. Naarmate het boek vorderde werd dat gevoel alleen maar versterkt.

Het begint al heftig, want Laurel rouwt om de dood van haar zus, maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer je verdriet hebt om Laurel en wat ze mee heeft gemaakt. Het woord ‘melancholy’ past gewoon perfect bij het boek, je hebt verdriet om het boek en sommige stukjes zorgde er ook voor dat ik aan mijn jeugd ging denken. Verwacht geen luchtig verhaal, ‘Liefdesbrieven aan de sterren’ is vooral heel heftig. Maar oh wat is het prachtig. Zo’n verhaal dat je raakt tot in je ziel.

Ik wil echt niet te veel onthullen van het verhaal, want dan verklap ik het misschien, maar geloof me, als je van prachtige, ontroerende brieven houdt (hallo, aan Kurt Cobain!) en je wilt een boek dat nog lang bij je blijft, dan moet je ‘Liefdesbrieven aan de sterren’ gaan lezen. Het is gewoon zo mooi en lief en ontroerend en OMG. Ga het gewoon maar kopen. En als je het gelezen hebt wil ik weten of je net zo geraakt bent als ik.

Eindoordeel

Echt, wat is ‘Liefdesbrieven aan de sterren’ een mooi boek. Het ontroerde me, het raakte me en het einde kwam zo hard aan dat ik blij was dat ik erna de deur uit kon. Anders denk ik dat ik de rest van de middag had gehuild.

Aan welke overleden persoon zou jij een liefdesbrief willen schrijven?

Specificaties

Liefdesbrieven aan de sterren by Ava Dellaira
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Young Adult
Pages: 384
ISBN: 9789024569465

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_565614bf0533b_selected-products” products=”9200000045983353,9200000051601291″ name=”liefdesbrieven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *