De verborgen oceaan – Johanna Basford

IMG_4335_Fotor

In dit kleur en zoekboek De verborgen oceaan van illustratrice Johanna Basford ontdek je de verrassingen die de oceaan te bieden heeft. Dit kleurboek voor volwassenen biedt heel veel inspirerende kleurplaten met veel details voor uren kleur- en zoekplezier. Leef je uit met alle mogelijke kleurmaterialen en ontdek de verborgen schatten in de oceaan. Van zeemeerminnen tot koraalriffen, je kleurt ze net zo fleurig als je zelf wilt. In totaal 96 pagina’s kleurplezier! MET uitvouwbare poster.

Mijn mening

Oh ik ben echt gek op de kleurboeken van Johanna Basford. Eerder kocht ik ‘Mijn geheime tuin‘ en deze keer ontving ik ‘De verborgen oceaan’ van de uitgeverij. Het eerste wat me opviel toen ik ‘De verborgen oceaan’ zag, was het verschil in papier.

Het papier is namelijk wit en een stuk dikker dan de editie van ‘Mijn geheime tuin’ die ik heb. Ik ben hier echt heel erg blij mee, want ‘Mijn geheime tuin’ is alleen geschikt voor kleurpotloden, maar ‘De verborgen oceaan is ook geschikt voor stiften. En daar word ik heel blij van.

Verder is ‘De verborgen oceaan’ echt prachtig. De tekeningen van Johanna Basford zijn zo gedetailleerd dat het soms bijna zonde is om de platen in te kleuren. Er zitten platen in die wat makkelijker zijn maar toch veel details bevatten, zoals deze hieronder:

IMG_4338_Fotor

Maar er zitten ook platen in die wat gedetailleerder zijn:

IMG_4339_Fotor

Er zijn natuurlijk ook platen die heel veel details hebben, daar ben je echt heel lang mee bezig.

Het boek heeft als laatste pagina echt een enorme poster die je eruit kunt scheuren en dan aan twee kanten kunt inkleuren. Ook zitten er ook dit keer weer een aantal objecten in de kleurplaten verborgen die je moet zoeken. Je bent dus echt uren zoet met dit prachtige boek.

Eindoordeel

Johanna Basford heeft het weer voor elkaar gekregen. ‘De verborgen oceaan’ is echt een prachtig kleurboek, dat bijna zonde is om in te kleuren. De tekeningen zijn zo gedetailleerd en mooi ontworpen dat het lastig kiezen is met welke plaat je gaat beginnen!

Specificaties

De verborgen oceaan by Johanna Basford
Published by Kosmos Uitgevers
Genres: Lifestyle
Pages: 96
ISBN: 9789043918664

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5645b20598eb0_selected-products” products=”9200000046154843,9200000017140110″ name=”johanna basford” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De verborgen oceaan – Johanna Basford

  1. Mijn geheime tuin heb ik niet gekocht omdat ik het geen mooi papier vond. Fijn dat dit boek wit papier heeft, misschien koop ik deze dan wel. Lijkt me een leuk kerstcadeautje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *