Dankbaar op donderdag #15

dankbaar op donderdag 15

Ik merkte dat ik voor mezelf, na alle heftigheid van de afgelopen week, behoefte had aan een ‘Dankbaar op donderdag’. We hebben echt heel veel om dankbaar voor te zijn. Kijk je mee?

De afgelopen week was heel heftig. Ik werk veel (hoera!), ben begonnen aan een proefperiode vrijwilliger zijn en dan ook nog die verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs. Ik probeer dat laatste een plek te geven, maar daar worstel ik nog veel mee. Ik wil hier op mijn blog niet teveel aan wijden, want er is al genoeg te lezen over de hele situatie. Maar al die zaken zorgen ervoor dat ik merk dat ik mijn rust moet pakken.

Een boek is dan een perfecte uitvlucht, hoewel ik nu bezig ben in ‘Op de hielen’ van Karen Rose, wat een zwaar (letterlijk!) boek dat me tot in mijn dromen achtervolgd. Maar ik denk dat ik genoeg heb om dankbaar voor te zijn.

Gemeentemuseum

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Gemeentemuseum geweest, er is nu een tentoonstelling ‘Ode aan de Nederlandse mode. Een prachttentoonstelling waar ik eigenlijk een blog aan wilde wijden, maar mijn foto’s zijn gruwelijk mislukt. Dus dan maar op deze manier. Als je van mode houdt, moet je hier gewoon naartoe gaan. We kregen een rondleiding (dit bezoek was gratis georganiseerd door de Bibliotheek Den Haag!) en dat was zo boeiend dat de tijd voorbij vloog. Even je heerlijk in de mode storten kan soms het perfecte medicijn zijn.

De afgelopen weken kwam de pakjesbode mij heel vaak verblijden, niet alleen met prachtige recensieboeken, maar ook kocht ik een flinke stapel boeken, en dat ondanks mijn ‘Book buying ban!’. Maar het meest bijzonder vond ik toch echt mijn exemplaar van ‘Stuk van jou‘. Een heerlijk boek dat ik niet weg kon leggen, maar het bijzondere is dat mijn quote er in staat. Wat een eer dat ik hiervoor gevraagd werd en daar ben ik dan ook erg trots op!

Ik hoop, ondanks het vele werk, dat ik aankomend weekend even lekker wat rust kan pakken, veel lezen, lekker in bad en gewoon even niks doen. Het weer leent zich er perfect voor, want wat is er nou fijner dan onder een deken op de bank zitten, terwijl het buiten regent en stormt?

Hoe was jouw week? Waar ben jij dankbaar voor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *