De Groene Meisjes – Merel Wildschut & Jamie van Zijl

IMG_4350_Fotor

Een groen leven moeilijk en saai? Absoluut niet. Aandacht voor mens, dier en milieu is niet langer alleen voor hippies. Go green! De Groene Meisjes geloven dat een groen leven vooral leuk moet zijn. Daarom besloten ze dit heerlijke vegan-handboek te schrijven, vol verhalen, tips en recepten voor een bewust leven zonder dierlijke producten. Leer hoe je makkelijk groene keuzes kunt maken, zonder in te hoeven leveren op plezier of comfort en maak de heerlijkste vegan recepten in een handomdraai. Alle tips over duurzaam wonen, reizen en leven zijn perfect haalbaar – ongeacht je leeftijd of de inhoud van je portemonnee.

Mijn mening

Ik volg het blog van De groene meisjes al lang en vind dat ze altijd lekkere recepten en goede tips delen. Toen ze aankondigden dat ze met een boek bezig waren, was ik dan ook erg benieuwd. Ik heb het boek inmiddels gelezen en heb er natuurlijk een mening over!

IMG_4353_Fotor

Jamie van Zijl en Merel Wildschut leggen in het begin van het boek uit waarom ze veganistisch zijn geworden en waarom ze begonnen zijn met hun blog. Ze schrijven niet alleen over veganistisch eten, maar ook over allerlei andere manieren om groen te leven. Hun boek is eigenlijk een klein stukje van hun blog. Het boek is ingedeeld in 4 delen: Groen eten, groen leven, groen reizen en groen denken.

De recepten die in het boek staan zien er niet alleen heel smakelijk uit, maar zijn ook op een duidelijke manier uitgelegd. Ook als je niet zo ervaren bent met koken staan er heerlijke recepten in, want de Groene meisjes vinden dat de recepten die zij plaatsen vegan, lekker, betaalbaar en makkelijk moeten zijn. Dat is fijn, want ik dacht dus altijd dat veganistisch eten duur was. Maar je kunt heel goed veganistisch shoppen in de supermarkt, als je weet waar je op moet letten.

IMG_4354_Fotor

De Groene meisjes hebben een heel duidelijk standpunt: ze willen zo groen mogelijk leven. Het boek draagt niet uit dat ze vinden dat jij, als lezer, dat ook ‘moet’ doen en dat vind ik prettig. De dames geven tips waar je bijvoorbeeld dierproefvrije make up kunt kopen en wat hun favoriete tweedehands winkels zijn. Ze dragen vooral uit dat je jouw eigen doel moet stellen en hoe jij op jouw manier groener kunt worden.

IMG_4356_Fotor

Naast alle informatie die gegeven wordt in het boek, ziet het boek zelf er echt heel tof uit. Complimenten voor de prachtige foto’s (van de vegan Nutella loopt het water me in mijn mond!) en de vrolijke tekeningen in het boek.

Eindoordeel

Ik vind dat het boek van De groene meisjes een ideale startersgids is als je zelf groener wilt worden. Ik heb echt veel geleerd van Jamie en Merel en kan iedereen het boek aanraden, al is het maar om de vegan nutella. Een musthave voor de startende veganist, maar ook als je nog wel vlees eet, staat het boek vol met tips om hiermee te minderen.

Specificaties

De groene meisjes by Jamie van Zijl, Merel Wildschut
Published by Uitgeverij Brandt
Genres: Lifestyle
Pages: 192
ISBN: 9789492037275

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_564099f3452e1_selected-products” products=”9200000046418915″ name=”de groene meisjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *