Unboxing: Mindfulness box

IMG_4364_Fotor

Als je mijn blog al wat langer volgt, weet je dat ik heel veel bezig ben met mindfulness, het loslaten van dingen maar ook rust vinden na een burnout. Uitgeverij Rubinstein heeft sinds kort een prachtige Mindfulness box uitgegeven, die door Eva Brobbel ontworpen en bedacht is.

De Mindfulness box is vooral een prachtische box, gevuld met inspiratie, geheugensteuntjes en wijsheden om dagelijks met mindfulness bezig te zijn. Eva Brobbel is na tien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, nu coach op het gebied van Mindfulness. Ik laat je met deze unboxing zien wat er in de Mindfulness box zit en wat ik ervan vind!

IMG_4366_Fotor

Dit is de Mindfulness box als je ‘m openschuift. Van de foto’s lijkt ie groter dan ik in eerste instantie dacht, de box is 11,5 bij 16 cm. Het lijkt klein, maar de box is goed gevuld!

IMG_4369_Fotor

Zo is de box helemaal open. Je ziet eigenlijk nog niet veel, behalve dat de box echt compleet vol zit.

IMG_4370_Fotor

De inhoud. Ik vind de combinatie van touwtjes en kartonnetjes waarmee alles bij elkaar gehouden word er superleuk uit zien! Het voelt op de een of andere manier erg persoonlijk, alsof je een klein kadootje uitpakt.

IMG_4373_Fotor_Fotor_Collage

Allereerst is daar het Mindfulness notebook. Hierin wordt kort uitgelegd wat mindfulness is, maar ook staan er invulopdrachten in en oefeningen waarmee je meer mindfulness kan bereiken. Je moet hiervoor eerst door je eigen emoties heen, hier wordt je ook bij geholpen. Je leert doelen te stellen en vooral om niet teveel druk op jezelf te leggen.

IMG_4380_Fotor_Fotor_Collage

In de box zitten een flink aantal kaarten waarop mooie quotes staan. Deze kun je zelf ophangen (of inlijsten!) of met de bijbehorende envelopjes versturen aan iemand anders. Ik ben gek op quotes en zal deze ook zeker in mijn agenda gaan plakken als een soort reminder voor mindfulness.

IMG_4378_Fotor

Dan een velletje stickers. Zoals je misschien wel weet, ben ik gek op het decoreren van mijn agenda, deze komen dan ook goed van pas.

IMG_4383_Fotor_Fotor_Collage

In de Mindfulness box zitten ook een stapel kleine kaartjes, waarop mooie teksten of opdrachten staan. Als je deze omdraait staan er bijbehorende oefeningen, waarvan sommige makkelijk zijn (zoals die Count your blessings), maar anderen die moeilijker zijn. Zo word je gelijk goed uitgedaagd om concrete stappen te zetten.

IMG_4387_Fotor

Verder volgen er nog wat oefeningskaartjes, waarbij meditatie maar ook bij jezelf blijven centraal staan.

IMG_4393_Fotor

Dit zijn kleine kaartjes, die je vooral als geheugensteuntje kan gebruiken. Je kunt een kaartje trekken als inspiratie voor de dag of plak deze in je agenda of op een zichtbare plek in je huis.

IMG_4394_Fotor

En als laatste een aantal kaarten met vooral motiverende spreuken, zoals ‘Do more of what makes you happy’, een van mijn favorieten.

De Mindfulness box is een echt een goed gevuld doosje, met mooi vormgegeven kaartjes. Het is een klein, maar ook heel groot kado aan jezelf of aan iemand waarvan je denkt dat hij of zij het nodig zou kunnen hebben. Je kunt natuurlijk ook de doos delen met iemand, zodat je samen ervan kunt genieten. Echt een fijn kado waar je je hele leven lang plezier van kunt hebben.

6 thoughts on “Unboxing: Mindfulness box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *