Nooit meer terug – Tim Weaver

Nooit meer terug

Als Emily Kane aankomt bij haar zus is de voordeur open en zijn Carrie, haar man en hun dochters verdwenen. Het eten staat op, de tv is aan, maar het gezin is spoorloos. De politie staat voor een raadsel en het onderzoek loopt op niets uit. Tot wanhoop gedreven vraagt Emily haar ex David Raker om hulp. Raker is een voormalig onderzoeksjournalist, maar hij heeft zich gespecialiseerd in vermissingen. David komt er snel achter dat iemand niet wil dat het gezin gevonden wordt. Hij ontdekt een decennia oude macabere doofpot die al vele levens heeft gekost. En door zijn pogingen om Emily’s vermiste familie te vinden, zou hij al zelf wel eens het volgende doelwit kunnen zijn…

Mijn mening

Een tijd geleden las ik ‘Ik ben de nacht‘ van Ethan Cross, omdat ik het boek zo prachtig vormgegeven vond. Toen ik de uitgave van ‘Nooit meer terug’ van Tim Weaver zag, wist ik dat ook dit boek beoordeelde op de vormgeving en moest ik het gewoon lezen.

‘Nooit meer terug’ is een thriller met een stuk minder horror dan ‘Ik ben de nacht’. Een thriller met een flinke opbouw, maar doordat het boek begint met de verdwijning van een complete familie, wordt gelijk al je nieuwsgierigheid gewekt. Wat is er in vredesnaam met het gezin gebeurd en waarom lijkt het alsof ze gewoon opgelost zijn? Tim Weaver is voor mij een onbekende schrijver, maar toen ik op de achterkant zag dat de bookclub van Richard en Judy, maar ook The Guardian het boek aanraadde, wist ik dat het een parel moest zijn.

En dat was het ook. Het begin is een knallende inleiding en hoewel er geen constante spanningsboog in het boek zit, zorgen de gebeurtenissen er wel voor dat je samen met David op zoek gaat naar de ontknoping. En wat voor een is dat er! Mijn hemel. Eentje die ik echt niet aan had zien komen. Lijntjes die uitgegooid worden waarvan je in het begin niet snapt waarom, worden in het eind duidelijk en dat is zo goed. Zeker de laatste helft van het boek was het lastig los te laten.

Eindoordeel

Wat mij betreft een echte knaller, ‘Nooit meer terug’ van Tim Weaver. Een knap in elkaar gezette thriller met een begin waar je gelijk nieuwsgierig van wordt. Door de manier van vertellen ontdek je samen met David stukje bij beetje hoe het in elkaar zit.

Specificaties

Nooit meer terug Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 560
ISBN: 9789022571200

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56375f7c7f473_selected-products” products=”9200000040681685,9200000040664659″ name=”nooit meer terug” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *