Aan niemand vertellen – Simone van der Vlugt

Aan niemand vertellen

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk even, ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan. Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze bizarre zaak gezet. De eerste naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Niemand kan echter het foldertje van de kunstexpositie van Maaike Scholten verklaren, dat wordt gevonden in Davids broekzak. En wie is Tamara, de vrouw zonder achternaam, die telkens opduikt?

Mijn mening

Ik lees te weinig Nederlandse thrillers, met name Simone van der Vlugt boeken lees ik te weinig. Elke keer als ik aan een boek van haar begin, word ik weer een beetje verliefd op haar schrijfstijl. Gek genoeg weten mijn moeder en ik beiden niet waar dit boek vandaan komt, of zij heeft het gekocht en aan mij geleend, of andersom. In ieder geval las ik het een paar weken terug en las ik het zelfs in de auto naar het ‘Land van Ooit’, omdat ik het gewoon uit moest lezen.

De spanning wordt in ‘Aan niemand vertellen’ opgebouwd en vanaf het begin vraag je je af wie Tamara is en wat er tussen Tamara en David gebeurd is. Het lijkt een groot mysterie te zijn. Daarnaast leer je Lois steeds beter kennen en die twee lagen zijn eigenlijk de grote kracht van de schrijfstijl van Simone van der Vlugt. Je bouwt een band op met de ene hoofdpersoon, waarbij je een beetje het grote geheel lijkt te vergeten.

Vanaf het begin wordt je samen met Lois op een spoor gezet en lijk je zo de moord op David op te kunnen lossen, maar toch blijkt het iets anders in elkaar te zetten. Geniaal, want dat maakt dat je aan het einde helemaal verrast bent.

Eindoordeel

Simone van der Vlugt wordt niet voor niets gezien als een van de beste thrillerschrijfsters van ons land, ook in ‘Aan niemand vertellen’ weet ze je weer op het verkeerde been te zetten. Het verhaal maar ook de personages zijn zo goed uitgewerkt dat je vanaf het begin een band met ze krijgt en je helemaal kan inleven in de situaties. Dat is een gave.

Specificaties

Aan niemand vertellen by Simone van der Vlugt
Published by Ambo Anthos
Genres: Thriller
Pages: 292
ISBN: 9789041425041

[bol_product_links block_id=”bol_5631f7b7314b8_selected-products” products=”9200000015494265,9200000009851807″ name=”aan niemand vertellen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *