De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

7985HemelbegintCOVERdef.indd

Lennie Walker is zeventien als haar zus Bailey plotseling overlijdt. Vanaf dat moment staat ze er alleen voor, terwijl Lennie gewend is veilig in de schaduw van haar tempe¬ramentvolle zus te blijven. Daarbij zijn er, ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde, opeens twee jongens die haar aandacht vragen. Toby was het vriendje van Bailey, en ze lijken als enigen elkaars verdriet écht te begrijpen. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Lennie worstelt met haar nieuwe plaats in het middelpunt van de belangstelling én met de aandacht van Toby en Joe. Bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan. En ze weet dat als die botsen, de hele wereld explodeert.

Mijn mening

Een tijd terug las ik ‘I’ll give you the sun’ oftewel ‘Ik geef je de zon‘ van Jandy Nelson, nadat ik lyrische recensies had gelezen. Ik moest er even inkomen, maar toen ik er eenmaal in zat, vond ik het ook een prachtboek.

Toen ‘De hemel begint bij je voeten’ uit kwam, was ik dan ook nieuwsgierig. Ik begon erin en ik wist het gelijk: dit boek wordt beter dan ‘Ik geef je de zon’. ‘De hemel begint bij je voeten’ gaat over rouw en hoe je daarmee omgaat, maar ook over verliefd worden en hoe je steun bij iemand kan vinden.

Jandy Nelson heeft een prachtige manier van schrijven, ze weet gevoelens en worstelingen zo prachtig neer te zetten, dat het bijna voelt alsof je zelf door die fase heen gaat. Alle gevoelens van verlies die ik ooit mee maakte kwamen weer naar boven en dat was heftig. Maar prachtig heftig, want ‘De hemel begint bij je voeten’ voelt alsof iemand een warme deken over je heen legt en je dan stevig vasthoud. Zo mooi en hartverwarmend, terwijl het tegelijkertijd een hartverscheurend onderwerp is.

Ik las het boek in een dag uit en ik weet zeker dat ik dit boek nog een keer zal lezen. En nog een keer. De lyrische recensies voor ‘Ik geef je de zon’ mogen wat mij betreft dubbel en dwars veranderd worden naar ‘De hemel begint bij je voeten’ want dit boek is duizend keer mooier.

Eindoordeel

Tja, wat moet ik als eindoordeel nou zeggen. Ga gewoon dat boek kopen of leen het bij de bibliotheek. Dit boek moet je gelezen hebben, als je te maken hebt gehad met rouw of verlies in welke vorm dan ook. Het is een knuffel waarvan je niet meer wist dat je ‘m nodig had. Wat een prachtboek.

Specificaties

De hemel begint bij je voeten by Jandy Nelson
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 304
ISBN: 9789020679854

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_562f6bbbad172_selected-products” products=”9200000046472235,1001004007524133″ name=”de hemel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *