Dagje weg: Land van Ooit

IMG_4083_Fotor

Als je van mijn generatie bent (ugh, wat klink ik oud) ken je misschien wel het pretpark ‘Land van Ooit’ van vroeger. In het ‘Land van Ooit’ waren de kinderen de baas en liepen veel prinsen en prinsessen rond. Als kind was het zelfs mogelijk om voor een dag rond te lopen in mooie kleding en het was een echt land, met eigen geld en eigen woorden. Ik vond het vroeger heel tof om naartoe te gaan.

En toen ging het park failliet. Het heeft een tijd leeg gestaan en het park is nu sinds kort weer toegankelijk voor publiek. Van het park zelf is niet veel over, behalve het roze kasteel en Waterloo.

IMG_4145_Fotor

De beelden zijn groenig geworden en de natuur heeft het echt overgenomen. De rest van het park is eigenlijk een groot bos, waar je heerlijk kunt wandelen. Het is dus niet echt een dagje weg (hoewel voor ons wel, want het is ongeveer 1,5 uur rijden), maar wel een leuke locatie om foto’s te maken.

IMG_4109_Fotor

Het is een fijn bos om rustig te bezoeken en doordat het een verlaten pretpark is, voelt het toch wat anders als een echt opgezet bos. Het was echt prachtig weer om te fotograferen, het was droog maar grijs en dat zorgt toch voor een heel erg mooie sfeer.

IMG_4114_Fotor

Wil je meer foto’s zien, dan kun je die bekijken op mijn Flickr pagina, hier. Ik ben op het idee gekomen om hier naartoe te gaan door het blog van Anki van Zilverblauw, en mijn foto’s zijn echt niet zo mooi als die van haar. Meer informatie over het park nu kun je hier vinden.

Ken jij het ‘Land van Ooit’ nog van vroeger?

3 thoughts on “Dagje weg: Land van Ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *