Silent to the bone – E.L. Koningsburg

silent to the bone

Woensdag 25 november, om 14:43 uur, belt Branwell Zamborska het alarmnummer 911. Maar hij kan niets zeggen. Wat is er gebeurd waardoor hij zijn spraakvermogen is kwijtgeraakt?

Het enige dat iedereen weet, is dat baby Nikki – Branwells baby halfzusje – in coma is geraakt. De Engelse au pair beweert dat Branwell de baby heeft laten vallen en door elkaar heeft geschud. De zwijgende Branwell wordt afgevoerd naar een jeugddetentiecentrum tot besloten wordt wat er met hem moet gebeuren.

Connor Kane is Branwells beste vriend. Al delen ze al jaren hun eigen humor, ook Connor krijgt Branwell niet aan de praat. Toch vindt hij een manier om met hem te kunnen communiceren. Op aanwijzingen van Branwell, en met de hulp van zijn oudere halfzus, gaat Connor op zoek naar de waarheid.

Zijn zoektocht is onthullend, niet alleen voor Branwells zaak, maar ook voor Connors eigen leven.

Mijn mening

Dit was een boek dat in de John Green grabbag zat die Lemniscaat ergens begin dit jaar uitbracht. Een boek dat ik misschien zelf niet uitgezocht zou hebben, maar die wel op mijn TBR-stapel terecht kwam. Omdat het een dun boekje is, besloot ik het tijdens #boektober te gaan lezen, aangezien ik dan snel een extra boek erbij had.

Het verhaal van ‘Silent to the bone’ is best indrukwekkend en ondanks dat de cover me niet geheel aansprak, vond ik het wel een prima tussendoor boek. Doordat Branwell vanaf het begin niet spreekt, wil je net als Connor weten wat er nou precies gebeurd is. Door de manier van schrijven, ga je eigenlijk gelijk op met Connor qua ontdekken van de waarheid.

Connor ontdekt op die manier niet alleen wat er die avond nou precies is gebeurd, maar leert ook een aantal wijze levenslessen en dat zorgt er voor dat het boek echt een mooi einde heeft.

Eindoordeel

‘Silent to the bone’ van E.L. Koningsburg is echt zo’n boek wat je niet moet beoordelen alleen op de cover. Een mooi boek om tussendoor te lezen wat je zeker nog even bij zal blijven.

Specificaties

Silent to the bone by E.L. Koningsburg
Published by Lemniscaat
Genres: Young Adult
Pages: 182
ISBN: 9789047701323

[bol_product_links block_id=”bol_5626133fdbf20_selected-products” products=”1001004002623996,9200000024940075″ name=”silent to the bone” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *