Koud opgediend – Marita van der Vyver

koud opgediend

Culinair journaliste Clara Brand kookt van woede. Haar echtgenoot heeft haar en hun drie kinderen verlaten voor een jongere, mooiere (en natuurlijk ook slankere) vriendin.
Clara gaat door alle rouwfases heen (verdriet, wanhoop, woede, en uiteindelijk acceptatie) en geleidelijk leert ze dat wraak inderdaad een wel heel koud opgediend gerecht is.

Mijn mening

Het verhaal van ‘Koud opgediend’ sprak me aan, omdat ik benieuwd was hoe iemand door alle fases van verdriet heen gaat en het iets heel anders was dan wat ik normaal lees. Ik ben meer van de romans met goede aflopen dan dat ik bewust zou kiezen voor een roman over een relatie die stukloopt. Als boekenblogger krijg je soms de kans om boeken te lezen die je zelf niet zo snel uit zou zoeken en daar zitten regelmatig pareltjes tussen. De kans om dit boek te lezen, greep ik dan ook met beide handen.

Helaas vond ik het lastig. Ik hou niet van negatieve boeken en bij dit boek voelde het heel zwaar en constant negatief. Er waren bijna geen positieve momenten te vinden en dat is natuurlijk heel logisch, want het is helemaal niet leuk als je wordt verlaten door je man die een relatie aangaat met een jongere en mooiere vriendin. Ik kan me heel goed indenken dat je ziedend van woede bent en in een hele negatieve spiraal zit. Maar het is wel heel pittig om over te lezen.

Wat ik wel bijzonder vind aan dit boek, is dat het hele boek bestaat uit brieven die Clara aan haar ex-man, zijn nieuwe geliefde, haar kinderen, haar zus en vriendinnen schrijft. Je leest geen enkel antwoord van hen en de meeste brieven verstuurd Clara niet eens. Het is een soort dagboek dat je leest en dat maakt het wel heel persoonlijk. Misschien dat het daarom ook zo heftig aanvoelt.

Eindoordeel

‘Koud opgediend’ van Marita van der Vyver is een heftige roman over het omgaan met het verliezen van een relatie, die heel rauw en persoonlijk aanvoelt. Het zal herkenbaar zijn voor iedereen die een relatie heeft zien stuklopen en dat maakt dat dit boek best pittig is.

Specificaties

Koud opgediend by Marita van der Vyver
Published by Orlando
Genres: Roman
Pages: 320
ISBN: 9789492086204

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56260f346b911_selected-products” products=”9200000046418919,9200000049867747″ name=”koud opgediend” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *