Sterker dan ooit – Brené Brown

IMG_4061

Brené Brown heeft vele mensen geraakt met haar stellingen over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn. Haar werk legt een diepe waarheid bloot: kwetsbaarheid – de bereidheid om ervoor te gaan en jezelf te laten zien – is de enige weg naar meer liefde, erbij horen, creativiteit en vreugde. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om een moedig leven te leiden. En het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk zullen struikelen.
Hoe groot het probleem of de situatie ook is, sterk weer opstaan na een val is dé manier waarop we in de praktijk brengen om met hart en ziel te leven. Dat proces, schrijft Brené, leert ons het meeste over wie we zijn.

Mijn mening

Ik heb al heel veel gehoord over de boeken van Brené Brown, maar tot ‘Sterker dan ooit’ heb ik er nog geen gelezen. Na mijn burnout, maar eigenlijk daarvoor ook al, maar in mindere mate, ben ik steeds meer boeken gaan lezen over hoe je positief in het leven kan staan. Maar ook het leren van je fouten, het sneller loslaten van zware zaken en minder piekeren zijn zaken waar ik graag over lees en waar ik ook over wil leren.

Ik moet je wel 1 waarschuwing vooraf geven. Als je dit boek gaat lezen, hou dan een notitieboekje of een gigantische stapel post-its bij de hand. Bij mij ging er bijna een heel pakje doorheen. Toen ik het uit had, zag het boek er zo uit:

IMG_20151009_104450

Brené Brown schrijft soms over wat zweverige zaken, maar doet daar grondig onderzoek naar. Ze combineert wetenschap met gevoelens, maar ook persoonlijke stukken en die combinatie zorgt ervoor dat het boek zo fijn leest. Niet als een boek wat alleen maar saaie wetenschappelijke onderzoeken noemt, maar gewoon bijna alsof Brené Brown aan je keukentafel zit en uitlegt hoe je nou op kunt staan na een behoorlijke val.

Ze deelt tips en wijsheden, maar ook verhalen van mensen die nog aan het opstaan zijn na een val. Dat is fijn. Je leert gedurende het boek heel veel en je zal niet alles in 1 keer toe kunnen passen, maar is dat niet het leven? Je leert tijdens het leven. Want dat is wel de belangrijkste boodschap, laat het los, leer van je fouten en sta op.

Eindoordeel

Als je fan bent van Oprah Winfrey, dan moet je de boeken van Brené Brown gewoon gaan lezen. Ze zijn gevuld met ‘AHA!!’ momenten en ik weet zeker dat je dit boek vaak opnieuw zult oppakken.

Oprah deed voor haar ‘Super Soul Sunday’ een aflevering met Brené Brown, die kun je hier bekijken.

Specificaties

Sterker dan ooit by Brené Brown
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Lifestyle
Pages: 328
ISBN: 9789400505605

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_561cce678a498_selected-products” products=”9200000036078841,9200000045638321″ name=”sterker dan ooit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Sterker dan ooit – Brené Brown

  1. Ik ken Brene Brown vooral van haar TED-talks, die vond ik enorm inspirerend en waren ook wel eye openers. De boeken staan ook al een tijdje op mijn leeslijstje, maar het is er nog niet van gekomen. Deze gaat er in ieder geval ook weer bij :-)
    p.s: Het linkje naar de aflevering met Oprah Winfrey is volgens mij niet helemaal gelukt (bij mij linkt er niets iig)

    1. Het is zeker een aanrader! Ik moet echt een keer die TED-talks gaan kijken, er zitten zoveel goede bij!
      Dank voor t melden, het is nu aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *