Boekpresentatie Gillian King in Paagman Den Haag

Donderdag was ik aanwezig bij de boekpresentatie van ‘Alles of niets!’ van Gillian King, een feelgood roman uitgegeven door Zomer & Keuning. Omdat het in mijn favoriete boekhandel Paagman was, ging ik er, ondanks mijn rugpijn, toch naartoe.

IMG_20151008_213749

Voor de presentatie moest ik natuurlijk even langs bij de Primark, waar ik een Harry Potter t-shirt niet kon laten liggen. Mijn collectie Harry Potter shirts groeit, Primark is wat dat betreft echt gemeen! Toen ik in Paagman aankwam, was het al best wel druk!

Boekpresentatie Gillian King

De avond werd geopend door Harma Nijhuis, de marketing manager van Zomer & Keuning. Daarn gaf ze het woord aan Monique Boltje, aqcuirerend redacteur. Ze vertelde kort wat over het proces van script tot boek, leuk om te horen wat een proces er vooraf aan toe gaat!

Daarna nam Gillian zelf het woord, ze vertelde dat ‘Alles of niets!’ eigenlijk de titel ‘Het meisje in de trein’ had, tot de thriller met de gelijknamige titel uit kwam en een groot succes werd. Toen moest ze op zoek naar een nieuwe titel.

Tijdens het schrijven van het boek, was Gillian ervan overtuigd dat de hoofdpersoon dood moest gaan en in de versie die naar de proeflezers (Lisette Jonkman, Judith van Pel en Noraly King) ging, was dat ook daadwerkelijk zo! Maar al snel besloot Gillian dit toch te veranderen en heeft het boek uiteindelijk toch een ander einde gekregen.

IMG_20151008_192256

Gillian reikte tenslotte het boek uit aan Noraly, die al vanaf het eerste boek proeflezer is. Daarna was het tijd om te borrelen en het boek te laten signeren. Ik kreeg het boek gelukkig woensdag al binnen, precies op tijd voor de boekpresentatie.

IMG_20151009_092737

Hoe mooi is het handschrift van Gillian? Jammer genoeg begon daarna mijn rug heel veel pijn te doen en moest ik vrij snel richting huis.

Het was gezellig om een aantal bloggers en de dames van Zomer & Keuning live te spreken en natuurlijk Gillian mijn boek te laten signeren. En in Paagman is het altijd goed vertoeven! De recensie van het boek komt er snel aan (ik ben al op de helft, ik kan je alvast verklappen dat het een heerlijk boek is!).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *