Huis van stilte – Sabine Thiesler

huis van stilte
In een eenzaam gelegen oud boerenhuis in Toscane ontdekt een paddenstoelenzoeker een verschrikkelijk toegetakeld lijk. Het is Sarah, de Duitse vrouw van trattoria-eigenaar Romano; haar keel is doorgesneden. Maar deze brute moord is nog maar het begin van een onheil dat lang hiervoor zijn aanvang had.

Want twintig jaar eerder is Sarah samen met Romano uit Berlijn weggevlucht om te ontkomen aan haar relatie met een geniale, maar gewelddadige muzikant. In het idyllische Toscane, Romano’s streek van herkomst, beginnen ze een nieuw leven en openen een trattoria. Maar hun geluk duurt maar kort, want al spoedig raakt hun zoontje Edi na een tragisch ongeval geestelijk gehandicapt.
Om dit grote ongeluk het hoofd te bieden, begint Sarah overspelige relaties met verschillende mannen. Ze geeft zich over aan een gevaarlijk leven en realiseert zich niet dat ze langzaamaan door het verleden wordt ingehaald.
Het noodlot, dat indertijd in Berlijn begon, neemt als in een klassieke Griekse tragedie bezit van Sarah tot in haar dood. En nog veel verder…

Mijn mening

De reden waarom ik dit boek kocht op het Boekenfestijn, was omdat het een thriller is die zich afspeelt in Toscane. Lijkt mij een goede reden om een boek te kopen, toch? Ik ben blij dat ik op zo’n manier boeken selecteer, want ik kom vaak echte pareltjes tegen. Zo ook met ‘Huis van stilte’ van Sabine Thiesler.

Meestal ben ik niet zo’n fan van Duitse vertalingen, omdat er vaak een soort sfeer mist in de vertaling. Maar in dit boek moet ik complimenten geven aan de vertaler, de sfeer komt heel duidelijk over. Door het gehele boek heen blijf je nieuwsgierig en dat siert de schrijfstijl van Sabine Thiesler.

Het begint met de moord op Sarah, waardoor gelijk je nieuwsgierigheid getriggerd wordt. Dan wordt je langzaam, door verschillende gebeurtenissen en vanuit verschillende personages terug geleid naar wat er precies gebeurd is en wie de moord heeft gepleegd.

Daarbij zet Sabine Thiesler je regelmatig op het verkeerde been, totdat je aan het eind met je mond open zit, want geloof me, de moordenaar van Sarah is niet degene die je zou verwachten.

Eindoordeel

‘Huis van stilte’ van Sabine Thiesler is zo’n boek dat je niet snel zult vergeten. Ik vergat ‘m bijna te recenseren, dat wel. Maar ondanks dat het boek in 2008 uitkwam, is het een boek dat gewoon gelezen moet worden. Het is een thriller die misschien niet onwijs spannend is, maar wel boeit tot het einde. Een aanrader voor liefhebbers van Nicci French.

Specificaties

Huis van stilte by Sabine Thiesler
Published by Karakter Uitgevers B.V.
Genres: Thriller
Pages: 431
ISBN: 9789061122876

[bol_product_links block_id=”bol_561656f463db4_selected-products” products=”9200000033055142,1001004005750825″ name=”huis van stilte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

One thought on “Huis van stilte – Sabine Thiesler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *