Aan de rand van het meer – Kate Morton

aan de rand van het meer

Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots en schitterend zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie, en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter. Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar. Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed – nu een overwoekerde ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn…

Mijn mening

Dit boek zorgde ervoor dat ik een beetje in een leesdip kwam. ‘Aan de rand van het meer’ heeft namelijk veel verschillende verhaallijnen die elkaar afwisselen. Ik had daardoor zoveel moeite om in het verhaal te komen, maar ik wilde het boek uitlezen. Dus ik las stug door en deed er voor mijn doen dan ook lang over om het boek uit te lezen (4 dagen zie ik nu in Goodreads, voor mijn gevoel deed ik er veel langer over).

Maar man, man, man wat was ik blij dat ik vol heb gehouden. Op een gegeven moment zit je erin en dan ineens komt alles samen. Kippenvel liep over mijn armen en ik vond het echt geniaal in elkaar gezet.

Wat moet Kate Morton een hoop post-its om haar heen gehad hebben, of in ieder geval het verhaal al goed uitgedacht hebben voordat ze begon met schrijven. Ik begon met veel moeite maar ik heb zoveel respect voor haar gekregen toen ik ‘Aan de rand van het meer’ uit had.

Soms vraag ik me, tijdens het lezen, af waarom er bepaalde keuzes voor een verhaallijn worden gemaakt, maar bij dit boek snapte ik het totaal aan het einde van het boek.

Eindoordeel

Ik kan iedereen ‘Aan de rand van het meer’ aanraden. Kate Morton heeft een prettige schrijfstijl, waardoor de personages en de locaties tot leven komen. Het is even volhouden op sommige punten, zeker door de vele verschillende verhaallijnen, maar geloof me, het is een geniaal opgezette roman met een vleugje spanning. Want je wilt toch weten wat er precies met het jongetje gebeurd is.

Een perfecte combinatie van een goed verhaal, prachtige sfeer en een beetje spanning.

Specificaties

Aan de rand van het meer by Kate Morton
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 496
ISBN: 9789022572566

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56121899ad5eb_selected-products” products=”9200000046134552″ name=”aan de rand van het meer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *