Shoot! – Anki Wijnen

Shoot_cover_3D_HR

Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.

Mijn mening

Het blog van Anki Wijnen, Zilverblauw, volg ik al jaren en haar foto’s zijn daar de grootste reden van. Toen ze bekend maakte dat ze een boek ging schrijven over fotografie, wist ik al gelijk, dit moest ik hebben.

Ik hou van fotograferen, het zit zowat in mijn bloed. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met fotografie, mijn opa deed het en mijn vader ook. Maar ik doe het te weinig en heb er, vind ik zelf, te weinig kennis van. Ik weet wel wat ik een mooie foto vind, maar ik fotografeer eigenlijk alleen maar op de automatische stand.

En daar komt ‘Shoot!’ dan goed van pas. In hele duidelijke bewoording legt Anki uit wat een goede foto is. Daarbij maakt ze gebruik van korte uitleggen van diafragma, ISO en sluitertijd (ugh, die termen, daar word je al bijna angstig van!), maar op zo’n manier en met duidelijke voorbeelden, dat ik gelijk op wilde staan, mijn camera pakken en naar buiten wilde gaan (helaas zat mijn rugblessure in de weg, maar, de plannen zijn er!).

‘Shoot’ is zo ingedeeld dat je, zeker als beginner, geleidelijk aan kennis maakt met de wereld van fotografie. Anki Wijnen behandelt niet alleen de compositie van een foto, maar ook hoe je mensen of eten het beste kunt fotograferen.

De stukjes in het boek zijn afgewisseld met korte DIY’s en opdrachten, zodat je zelf aan de slag kan gaan met de theorie die Anki je net uitgelegd hebt. Waar ik het meest aan heb gehad zijn de voorbeelden, waarbij Anki uitlegt dat een foto van een ruimte er op de ene manier best druk uitziet en op de andere foto ziet dezelfde ruimte er een stuk rustiger uit. Door die voorbeelden visueel te maken in het boek, onthou ik er meer van.

Wat heb ik genoten van dit boek zeg. Een boek geschreven door een van mijn favoriete bloggers, over een van mijn favoriete onderwerpen. Dat kon ook bijna niet anders dan fantastisch zijn.

Eindoordeel

Als je meer wilt fotograferen en op zoek bent naar een boek dat in duidelijke taal en met prachtige voorbeelden uitlegt hoe je beter kunt fotograferen, dan is dit jouw boek. In ‘Shoot!’ worden theorie en praktijk aangevuld met mooie foto’s en dat compleet in de stijl van ‘Zilverblauw’. Het is een compleet naslagwerk dat er ook nog eens prachtig uit ziet.

Specificaties

Shoot! by Anki Wijnen
Published by Uitgeverij Snor
Genres: Lifestyle
Pages: 152
ISBN: 9789463140003

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_560a91608cd75_selected-products” products=”9200000045609675″ name=”shoot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Shoot! – Anki Wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *