The gospel according to Larry – Janet Tashjian

The gospel according to Larry

Josh Swensen wil wat veel jongeren willen: de wereld verbeteren. Hoe het anders zou moeten, schrijft hij in zijn blog. Of beter gezegd: dat schrijft Larry in zijn blog, en niemand weet dat Josh Larry is. Lange tijd is dat geen enkel punt, totdat het blog van Larry een wereldwijde hype wordt.

Zijn ideeën over de merkengekte, de manier waarop grote bedrijven de wereld beheersen en over de krankzinnige aanbidding van celebrities, brengen een complete beweging op gang. Zozeer zelfs dat Bono (jazeker, die van U2) een Live Aid-achtig benefietconcert organiseert ter ere van Larry’s gedachtegoed. Vanaf dat moment is de jacht op Larry geopend. Iedereen wil weten wie hij is.

En minder dan ooit wil Josh dat bekend wordt dat hij achter het blog zit. Of misschien mag één persoon het weten: zijn oude vriendin en stille liefde, Beth, die Larry adoreert. Maar Josh krijgt de kans niet haar te vertellen hoe het zit…

Mijn mening

Dit boek zat in de grabbag van John Green, die Lemniscaat een tijd geleden verkocht. Ik vond er nog twee bij de boekhandel in Hoogeveen, en kocht er dus 1 van. De tagline van ‘The gospel according to Larry’ is ‘Verbeter de wereld, begin bij je blog’ en dat sprak me als blogger natuurlijk wel aan.

Het boek begint met een ontmoeting tussen Josh en Janet en die ontmoeting zorgt er al gelijk voor dat je nieuwsgierig wordt en verder wilt blijven lezen. Je wilt immers weten hoe het met Josh/Larry gebeurd is en hoe het verhaal afloopt.

Het verhaal van Larry past goed in deze tijd, bloggers/vloggers zijn zowat de nieuwe muzieksterren of acteurs geworden, kijk naar een Enzo Knol die bijna niet meer over straat kan. Het is dan ook wel grappig om te lezen dat iemand die eigenlijk niet beroemd wil worden, het wel wordt.

Je leest in ‘The gospel according to Larry’ het verhaal van Josh en het is geen wereldschokkend boek. Maar het is wel vermakelijk en zet je stiekem toch wel een beetje aan het denken. Ik zou ook wel graag iets van de wereld willen verbeteren en waarom dan niet je blog gebruiken om dat te doen?

Eindoordeel

Janet Tashjian heeft een bijzondere opzet voor het verhaal gekozen en mede dat zorgt ervoor dat je blijft lezen. Toch zet dit young adult boek je wel aan het denken, ik zou wel iets willen veranderen en blijf het ook bijzonder vinden dat bloggers iets kunnen bereiken. Een prima YA boek om tussendoor te lezen, eentje met een bijzondere insteek.

Specificaties

The gospel according to Larry by Janet Tashjian
Published by Lemniscaat
Genres: Young Adult
Pages: 160
ISBN: 9789047702092

[bol_product_links block_id=”bol_55febc87f2538_selected-products” products=”9200000020669192,9200000033492593″ name=”gospel according to larry” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *