Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

gevaarlijk spel

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Mijn mening

Ik ben echt gek op thrillers. Je kunt me wakker maken voor een goede Karin Slaughter of Tess Gerritsen, maar ook Zweedse en Nederlandse thrillers ben ik gek op. Vroeger wilde ik altijd rechter worden, dus toen ik de omschrijving van dit boek las, was ik gelijk enthousiast.

Ik begon dinsdagmiddag in ‘Gevaarlijk spel’ en eigenlijk had ik ’s avonds het boek uit willen lezen, maar toen ik in bed lag, kwam het bericht van de dood van Joost Zwagerman en was ik zo van slag dat ik mijn boek die avond opzij legde. De volgende ochtend kon ik niet anders dan gelijk beginnen in dit boek, want damn, dit boek was spannend!

Vanaf het eerste hoofdstuk word je gevangen gehouden. Als Margot verdwijnt en Louise achter steeds meer zaken komt, word je samen met Louise nieuwsgierig. Nou zou ik misschien niet zo ver gaan als Louise, mijn nieuwsgierigheid was opgewekt en ik kon het boek niet loslaten.

‘Gevaarlijk spel’ is het debuut van Liesbeth van Kempen, maar eigenlijk merk je daar weinig van tijdens het lezen. Je zit gelijk in het verhaal en tot en met de laatste pagina’s word je in het ongewisse gehouden, waardoor je door wilt blijven lezen. Ik kan me zo voorstellen dat dit boek wel een slapeloze nacht op zou kunnen leveren, dus wees gewaarschuwd.

Liesbeth van Kempen heeft een prettige schrijfstijl, hoewel ik me af en toe een beetje stoorde aan de zinsopbouw. Maar het verhaal is zo boeiend dat die zinsopbouw je niet in de weg zit en je dat gemakkelijk los kunt laten (ik ben nu eenmaal een taalnerd, ik kan me voorstellen dat een ander daar geen problemen mee heeft).

Eindoordeel

‘Gevaarlijk spel’ is wat mij betreft een zeer geslaagd debuut en ik kan niet wachten tot Liesbeth van Kempen haar volgende boek. Het is een goed opgezette thriller die tot het einde blijft boeien.

Specificaties

Gevaarlijk spel by Liesbeth van Kempen
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 304
ISBN: 9789026137655

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55faa018c9bfa_selected-products” products=”9200000040681639,9200000046508413″ name=”gevaarlijk spel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *