Mijn liefde voor Twilight

Ik weet niet precies meer wanneer het begon, maar ik verwacht zo rond februari/maart 2008. Ik kocht een boek, genaamd Twilight en kon gewoon niet ophouden met lezen.

Untitled

Ik kocht gelijk daarna New Moon (waar ik serieus een week van bij heb moeten komen en een stuk in de tram las.. geen goed idee!) en Eclipse. Toen kwam het wachten op Breaking Dawn. Het voelde als wachten op Harry Potter and the Deathly Hallows.

De boeken had ik inmiddels verslonden, maar wat nu? Nu val je in een gat. Dan ga je gewoon op zoek naar wat er op internet te vinden is over deze Twilight Saga. Ik kwam terecht op een forum: Twilighters Anonymous (afgekort: TA). Het voelde alsof ik ineens heel veel oude vrienden tegenkwam en al snel was ik verslaafd aan het forum.

My Twilight Brownies!

Toen bekend werd dat er films uitkwamen, was iedereen natuurlijk over the moon, maar wie zou Edward worden en wie Bella? Ondanks dat de meningen verdeeld waren, vond ik Robert Pattinson en Kristen Stewart echt mijn Edward en Bella. Op de releasedag van Twilight maakte ik brownies en toen ik op kantoor kwam, was de hele kamer behangen met plaatjes van Twilight. Hilarisch natuurlijk.

IMG_1034

De film kwam uit rond Sinterklaas en hebben we uiteindelijk twee keer achter elkaar gezien. Stiekem konden we de halve film al meepraten, tot ergernis van de medebezoekers, haha.

IMG_3125

Ik werd moderator en daarna zelfs lid van het nieuwteam – ik zorgde tijdens de New Moon premiere voor alle updates op de website, man, dat was een taak! Inmiddels had ik ook online vriendschappen opgebouwd (mensen waarmee ik nog steeds contact heb!) en hadden we het ook over andere zaken dan de Twilight saga.

Untitled

Carnaval vieren moest natuurlijk in Twilight sferen – met een blonde pruik op was ik Rosalie, haha.

En toen.. kwam het wassenbeeld van Robert Pattinson naar Madame Tussauds in Amsterdam. Hell yes, daar moest ik naartoe. Het was een hilarisch dagje, met niet alleen foto’s zoals deze.

IMG_4337

Afgelopen weekend waren er in Forks, waar de serie zich afspeelt, een heleboel activiteiten vanwege het 10-jarig jubileum van Twilight, het is in oktober tien jaar geleden dat Twilight voor het eerst werd uitgegeven. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar heb het wel een beetje gevierd door alle vijf de films te kijken dit weekend.

Mijn hart gaat nog steeds sneller kloppen door Twilight, en met name door deze boeken (en de Harry Potter boeken) heb ik mijn liefde voor lezen weer herontdekt. Twilight was ook mijn eerste kennismaking met een fandom trouwens, pff, dat was nog best heftig, zeker als moderator op een forum.

Niet alleen het lezen van deze boeken heeft me gebracht waar ik nu ben, ik heb ook een aantal fijne online vriendschappen opgebouwd die ik nog steeds koester. Daarnaast ben ik weer in de wereld van bloggen terecht gekomen en heb ik de liefde voor schrijven ontdekt.

Zo zie je maar dat lezen je niet alleen naar fictieve werelden brengt, het brengt ook mensen bij elkaar.

2 thoughts on “Mijn liefde voor Twilight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *