Houvast – Harlan Coben

houvast

Tia en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer waarmee ze zijn mail kunnen lezen zonder dat hij het weet, en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: ‘Hou je gedeisd en alles komt goed’. Tia en Mike zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?

Mijn mening

De boeken van Harlan Coben staan al een tijdje op mijn lijstje, maar steeds komt het er niet van. Tot ik laatst in de Boekenvoordeel was en dit boek voor een paar euro mee kon nemen. Toen ik erin begon moest ik wel even inkomen. Het is inderdaad als een achtbaan: het begin is een beetje traag, alsof de karretjes naar boven gehesen worden. Zodra je eenmaal in het verhaal zit, roetsj je er zo doorheen.

Het verhaal van ‘Houvast’ is geniaal in elkaar gezet. Je wordt vanaf het begin op het verkeerde been gezet en ik zat echt even met open mond toen de ontknoping kwam, die had ik echt niet aan zien komen. Af en toe vond ik het soms wat te uitgebreid, er had wat mij betreft wel iets geschrapt mogen worden, maar desalniettemin is dit een heerlijke thriller, waarbij de spanning niet de boventoon voert, maar meer de nieuwsgierigheid.

Je wilt namelijk gelijk weten wat de reden is van de e-mails die Adam krijgt, maar ook wat de reden is waarom Tina en Mike het besluit nemen om de computer van Adam te gaan bespioneren. De rest van de verhaallijnen lijken in eerste instantie niets met elkaar te maken te hebben, maar later blijkt dat anders te zijn. En dat is het geniale aan de schrijfstijl van Harlan Coben.

Eindoordeel

‘Houvast’ was mijn eerste kennismaking met Harlan Coben en dit is zeker niet het laatste boek dat ik van hem zal lezen. ‘Houvast’ is een goed in elkaar gezette thriller die vanaf het begin nieuwsgierigheid opwekt, waardoor je blijft lezen.

Specificaties

Houvast by Harlan Coben
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789022562413

[bol_product_links block_id=”bol_55df52df3485d_selected-products” products=”1001004011851731,1001004011580174″ name=”houvast harlan coben” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *