Mijn doelen 2015

In december 2014 heb ik een blog geschreven over mijn voornemens voor 2015. Wat is daarvan gekomen en waar wil ik de lijst updaten?

Collage Weerribben

Bloggen

Dat gaat de goede kant uit. Ik ben nu bezig met al mijn recensies in hetzelfde format te zetten en deze te ordenen. Dit duurt wel even, want ik begon met 26 maanden aan recensies, waarvan ik er nu nog 21 maanden moet. Bloggen staat altijd hoog op mijn lijstje, dus deze blijft gewoon lekker staan.

food dog

Gezond leven

Tja, dat zal altijd een lastige blijven. Ik moet mezelf er elke week, elke dag aan herinneren om gezond te eten en meer te bewegen. Die zal ook altijd op mijn lijst van voornemens blijven staan.

Meer inkomen

Pfff, dit blijft een lastige. Hier komt binnenkort nog wel een blogje over. Er is iets meer inkomen, maar nog niet genoeg.

Genieten

Dat heb ik wel meer gedaan dit jaar. Ondanks de zorgen, probeer ik wel meer een ritme te krijgen en daarmee ook minder zorgen.

Doelen 2015_Fotor

Lezen

En daar komt de reden waarom ik deze blogpost wilde gaan schrijven. Ik ga dit jaar niet naar het Boekenfestijn in Utrecht (zie reden ‘meer inkomen’) en ik heb nog zo’n 40 boeken op mijn ‘Nog te lezen’ stapel liggen. Daar tel ik even niet de recensieboeken mee, want die zullen waarschijnlijk wel blijven komen.

Mijn doel is namelijk: tot het eind van het jaar, wil ik alleen maar boeken lezen van mijn ‘Nog te lezen’ stapel. Geen nieuwe boeken meer en zeker niets erbij kopen. 40 boeken in laten we zeggen iets minder dan 4 maanden. Aangezien ik gemiddeld 15 boeken per maand lees, moet ik dus minstens 10 boeken van deze stapel per maand lezen. Een behoorlijk doel, maar ik wil er echt voor gaan zitten. En dus iets minder tv kijken (dus geen afleveringen van Supernatural of YouTube filmpjes kijken) en nog meer lezen.

Beloning

Ha, nu zul je denken – je moet eerst meer inkomen hebben om jezelf te belonen! Ja, dat is zeker zo. Maar, ik heb besloten dat ik mezelf 1x mag tracteren. 2 januari mag ik, als ik al die 40 boeken heb gelezen, een abonnement op de bibliotheek aanschaffen. Een betere en goedkopere oplossing en ik kan nog steeds heerlijk lezen. Nu nog bedenken welk abonnement het beste is voor mij. Maar daar heb ik nog wel even voor.

Dat was een update van mijn doelen voor 2015. Heb jij al naar jouw voornemens gekeken? Wat heb je behaald en waar moet je nog aan werken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *