Kapot – Carry Slee

kapot

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.

Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Mijn mening

Na tien jaar is er weer een Carry Slee boek uit en toen de uitgeverij mij vroeg of ik mee wilde doen met de blogbom, kon ik natuurlijk niet anders dan JA zeggen! ‘Kapot’ mocht ik dan ook al twee weken voordat het uit kwam lezen en omdat het een jongerenboek was, las ik het in een dag uit. Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit mijn eerste boek van Carry Slee is. Ja, ik schaam me diep. Misschien dat ik vroeger wel boeken van haar gelezen heb, maar me dat niet meer bewust kan herinneren trouwens.

Carry Slee weet met dit boek een lastig onderwerp te behandelen en dat doet ze goed. Ze laat Julia en Thijs spreken en daarmee zorgt ze ervoor het probleem bespreekbaar wordt. Een knappe prestatie en ik denk dat jongeren echt wat aan dit boek hebben.

Ik moest wel even wennen aan het taalgebruik, je kunt duidelijk merken dat dit voor een 12+ publiek is geschreven. Dit is heel erg goed gedaan, maar persoonlijk moest ik hier wel even inkomen. Door het makkelijke taalgebruik had ik het wel zo uit, dat scheelde. Carry Slee heeft de karakters goed opgebouwd en het verhaal van ‘Kapot’ blijft tot het einde boeien.

Conclusie

‘Kapot’ van Carry Slee is een boeiend boek met een lastig onderwerp. Dit wordt voor de 12+ kids goed onder woorden gebracht en ik denk dat velen hier steun uit kunnen halen. Knap gedaan!

Meer weten?

Neem ook eens een kijkje op de site van Carry Slee zelf, als je hier klikt kom je op de pagina van het boek. Op social media kun je alle info vinden met de hashtag #kapot.

Carry Slee heeft ook een eigen ‘Carry Slee’ tv, de uitzending kun je hieronder bekijken!

Specificaties

Kapot by Carry Slee
Published by Moon
Genres: Young Adult
Pages: 272
ISBN: 9789048826575

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55df4d97e5b53_selected-products” products=”9200000046289122,9200000046986765″ name=”carry slee” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *