Onderweg met Roadie – Thomas Acda

onderweg met roadie

Hij was de helft van het meest beroemde popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest hij zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, is dat dé kans op een uitweg. De roadtrip door Amerika wordt een avon-tuur – in New York kruist zijn pad dat van een wereldberoemde dj; hij wordt liefdevol opgevan-gen door een hippiefamilie en belandt bij een bijzonder concert van Art Garfunkel. Maar vooral is het de reis waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwer-king met Bob, zijn gevecht tegen de kilo’s en vooral het gevecht tegen zichzelf.

Mijn mening

Als je me een tijdje volgt, weet je dat ik al jaren fan ben van Acda en de Munnik. Ik schreef zelfs een ode aan deze heren. Toen ik op de social media accounts van Uitgeverij Lebowski zag dat ze een contract hadden getekend met Thomas Acda voor een boek wist ik al gelijk: dit moet ik hebben, ongeacht waar het over gaat.

Vanaf de eerste pagina wist ik: van dit boek ga ik heel veel houden. Eigenlijk wilde ik niet verder lezen, ik wilde het boek koesteren. Maar zoals dat gaat, las ik het boek in twee dagen uit. Ik heb het nog wel even kunnen uitstellen, maar leesjunkie als ik ben, kon ik echt niet langer wachten.

Thomas Acda schrijft zoals hij vertelde in zijn theatershows, die ik inmiddels bijna uit mijn hoofd ken, dus voelde het lezen van ‘Onderweg met Roadie’ als thuiskomen. Een warme deken, een knuffel als je je kut voelt, ga zo maar door. Thomas Acda heeft een talent voor schrijven en verhalen vertellen, dus dit boek kon gewoon niet anders als goed zijn. En dat was het ook. Ik zat met een glimlach op mijn gezicht, was af en toe ontroerd en vond ’t gewoon een prachtig boek.

Soms probeer je een coherente en duidelijke recensie te schrijven, maar met dit boek lukt het gewoon niet, omdat ik het gewoon zo tof vond. Soms heb je hoge verwachtingen, dat was precies wat ik bij dit boek had en Thomas Acda maakt die verwachtingen helemaal waar.

Eindoordeel

Als je al langer fan bent van Acda en de Munnik, zal de schrijfstijl van Thomas Acda je wel bekend voorkomen. Maar ik ben er zeker van dat je als niet-fan ook van dit boek zal genieten. Een boek dat doet denken aan ‘On the road’ van Jack Kerouac, maar dan in een modern jasje.

Blogtour en winactie

Deze recensie is onderdeel van de blogtour die door Lebowski is georganiseerd. Neem vooral een kijkje bij de andere bloggers die meedoen:

7-9: Miranda leest
9-9: Connies Boekkies
10-9: Scriptgirl
11-9: Rachel leest
12-9: Banger Sisters
13-9: Door Ellis
14-9: Freelensse
15-9: I heart Books

Ook mag ik namens de uitgeverij een exemplaar van ‘Onderweg met Roadie’ weggeven! Ben je na het lezen van mijn recensie enthousiast geworden, dan kun je gelijk mee doen met de winactie.

Wat moet je hiervoor doen?

 • Geef onder deze blogpost antwoord op de volgende vraag: In welk land zou jij een roadtrip willen doen?
 • Like mijn facebook pagina. Heb je dit al gedaan, dan hoeft dit niet meer opnieuw.

Deze twee acties zijn verplicht. Doe je een van de twee niet, dan doe je helaas niet mee.

Je kunt nog bonuspunten verdienen:

 • Volg me op twitter (+1).
 • Tweet naar je volgers de volgende tweet: ‘Ik doe bij @deligted op www.moredelight.com mee met de winactie en maak kans op een exemplaar van ‘Onderweg met Roadie’ van Thomas Acda’ (+1).
 • Volg mijn blog op Bloglovin‘ (+1).

Als je de laatste drie acties doet, zet dan in je comment onder welke naam je dit hebt gedaan. Laat in je comment ook een geldig e-mailadres achter, want daar stuur ik een mail naartoe als je gewonnen hebt.

Als je alle acties doet, maak je dus 5 keer kans op het boek!

De winactie loopt tot en met 15 september 2015 20.00 uur. Op woensdag 16 september 2015 maak ik de winnaar bekend door middel van random.org en stuur ik de winnaar een e-mail. Heb je gewonnen maar nog geen e-mail ontvangen? Stuur dan even een mail naar femke@moredelight.com. Je hebt tot en met 20 september 2015 20.00 uur om te reageren.

Succes!

Specificaties

Onderweg met Roadie by Thomas Acda
Published by Lebowski
Genres: Roman
Pages: 208
ISBN: 9789048827930

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55ed763680349_selected-products” products=”9200000040653522,9200000040945091″ name=”Onderweg met roadie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

25 thoughts on “Onderweg met Roadie – Thomas Acda

 1. Daar hoeft ik niet lang over na te denken, Indonesie, het land wat mij blijft boeien. Je moet verplicht bij een geloof en dat staat ook in je paspoort vermeld, maar het mooie land en de prachtige natuur en het volk. Ja daar wil ik heel graag een roadtrip maken!

 2. Wat een leuke winactie. Ik volg je op twitter en gedeeld(@Tanneke2) volg op bloglovin (Tanneke).
  Een roadtrip zou ik best willen maken door Australië.

 3. Wat leuk dat je ook een exemplaar mag weggeven!

  Ik zou dolgraag een roadtrip in Canada willen maken. Familie bezoeken en genieten van de rust onderweg.

  Ik volgde je al op Facebook, nu ook op Bloglovin en Twitter.

 4. Ik zou kiezen voor het continent Amerika, of misschien alleen de VS. Want dat is zo groot met zo veel variatie, en ik heb familie of uiteenlopende plaatsen wonen. Heerlijk om alles langs te tuffen!

 5. Hallo Femke, ook ik doe graag weer mee met je actie. 😊 Ik zou graag avonturen beleven in het Afrikaanse land. Geweldige natuur, maar hele slechte wegen, nou, dat wordt nog is wat…..SPANNEND. ….

 6. aaaaaah thomas acda, wie vind hem nou niet geweldig? Nou ik vind hem meer dan geweldig dus ik heb alles gedaan wat je ons vroeg!!

  Twitter : @DominiqueNoah
  Facebook : Dominique Noah van Delft
  Bloglovin : Dominiquevand@gmail.com

  Kus!

 7. aaaaaah thomas acda, wie vind hem nou niet geweldig? Nou ik vind hem meer dan geweldig dus ik heb alles gedaan wat je ons vroeg!!

  Twitter : @DominiqueNoah
  Facebook : Dominique Noah van Delft
  Bloglovin : Dominiquevand@gmail.com

  Kus!

  Ps, bij die ander was ik vergeten over mijn road trip te vertellen, en ik kan die ander niet meer verwijderen.

  Door amerika, natuurlijk! Samen met mijn vriend in een volkswagen busje, kerstverlichting en een lekker matras kan daarin niet ontbreken, rijden waar je maar heen wilt, echt geweldig!

 8. Ik zou graag door Nieuw-Zeeland of door Amerika willen reizen. Door Australië hebben mijn vriend en ik een aantal jaren geleden al eens gereisd en dat beviel erg goed. Een volgende roadtrip zou ik dolgraag doen in zo’n auto als op het omslag van dit boek staat, mijn droomauto :-)
  Ik volg je via bloglovin, twitter en facebook (alles onder de naam ‘ikvindlezenleuk’)

 9. Mooie ode en recensie Femke! Ik zou een roadtrip met mijn zus in Zuid-Engeland willen doen. Jaren geleden hebben we in dat land gebackpackt en gekampeerd. Onderweg met Roadie is een boek dat mijn zus moet lezen! Zij is net als jij fan van Acda en de Munnik en heeft genoten van hun optredens. Ook zijn we samen naar een concert van Art Garfunkel geweest. Ze staat altijd voor iedereen klaar en ik gun haar deze “roadtrip”. (Waarschijnlijk kleine kans, want kon alleen de facebookpagina van Moredelight liken.)

 10. Ik doe graag mee met deze actie. Het land waar ik graag ik een roadtrip zou willen maken is ons eigen landje, Nederland. Er nog zoveel in eigen land dat ik graag zou willen zien.

  Ik volg je inmiddels overal onder de naam Wendy Wenning.

 11. Australië, ben er nog nooit geweest, maar de natuur en cultuur ervan fascineert me.
  Ik ben ook erg benieuwd naar dit debuutroman.
  Social media onder de naam Pieketoe

 12. In welk land? Ik ga dan toch voor USA! Daar is zoveel van wat ik zou willen zien!

  Verder heb ik je geliked op fb—. Anja de Rijk
  op bloglovin via FollowMeMove/ Anja de Rijk
  en op Twitter onder FollowMeMove

 13. ik ben niet van road trips of zelfs van vakanties. ik vind t nogal een straf om niet thuis te zijn,maar als het moet: schotland! dat komt door de reiziger-serie van gabaldon.

 14. Ik zou het liefst Door Amerika reizen! Terug naar de prachtige plekken waar we al eens geweest zijn: NYC, Las Vegas, Key West, Yosemite en noem maar op.. maar ook nieuwe plekken ontdekken zoals Niagara en Washington DC.
  Ben overigens ook erg benieuwd naar dit boek :-)

 15. Ik volg je op Facebook en op Twitter/Bloglovin (Ysgrublaidd) en ik heb het bericht getweet.

  In welk land ik een roadtrip zou willen doen? Japan lijkt me erg mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *