Geek girl – Holly Smale

geek girl

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Mijn mening

Over dit boek had ik zoveel gelezen, dat ik, toen ik het op het Boekenfestijn zag, het gelijk in mijn mandje gooide. Ik was zo benieuwd, een geek girl die model wordt, dat lijkt wel een beetje op het sprookje ‘Het lelijke eendje’. En hallo, een geek wil toch alleen maar lezen over geeks die beroemd worden?

‘Geek girl’ is zo lekker geschreven, het leest serieus als een trein. Het boek raakt een snaar omdat ik mezelf er wel in herkende. Ik ben dan wel geen model geworden, maar soms boeit make-up me echt niet en ga ik gewoon in een joggingsbroek en shirt naar buiten. En ik ben een echte geek en niet omdat het hip is. Maar ja, zijn alle boekennerds dat nou niet allemaal?

Ondanks dat het een serie is, heeft Geek Girl deel 1 me niet genoeg geboeid dat ik de rest van de serie zou willen lezen. Natuurlijk, als ik ze tegen zou komen voor een fijne prijs, dan denk ik dat ik de boeken wel zou kopen, maar er zit geen ‘IK MOET DEZE SERIE HEBBEN’ achter. Ik heb het idee dat het verhaal na deel 1 redelijk afgesloten is en er niet een cliffhanger in zit. Dat is zeker wel jammer.

Als je op zoek bent naar een fijn boek, wat herkenbaar is en wat ook nog op momenten grappig is, dan is dit jouw boek.

Eindoordeel

‘Geek girl’ is echt een grappig boek, het leest als een trein en je kunt jezelf erin herkennen.

Specificaties

Geek girl #1 by Holly Smale
Series: Geek girl
Published by Gottmer
Genres: Young Adult
Pages: 304
ISBN: 9789025752897

[bol_product_links block_id=”bol_55cce221aed85_selected-products” products=”9200000009984376,9200000017760248″ name=”geek girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Geek girl – Holly Smale

  1. Hmmm, als ‘m volgende week nog ligt bij het Boekenfestijn gaat ‘ie misschien ook wel in m’n mandje :D Ik twijfelde er altijd aan of het wel iets voor mij zou zijn, maar jouw recensie maakt me toch weer nieuwsgierig :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *