IJstweeling – S.K. Tremayne

ijstweeling

Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?

Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken.
Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in.
Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

Mijn mening

Dit boek won ik bij Siri van ‘Wat lees jij‘ en ik was zo ontzettend blij. Dit boek stond al op mijn lijstje vanaf toen het bij De Wereld Draait Door is besproken en ik kon serieus niet wachten om erin te beginnen. Het duurde wel even (nou ja.. 3 dagen) voordat ik het uit had.

De sfeer in het boek was grimmig en daar paste het eiland perfect bij. De laatste dag dat ik in dit boek bezig was, was op de dag van de zomerstorm. Ideale dag om dit boek te lezen! De manier waarop dit boek geschreven is, deed het me heel erg denken aan de schrijfstijl van Nicci French en dat was ook de hele reden waarom ik zo van dit boek genoten heb.

Het verhaal van de ‘Ijstweeling’ is zo goed in elkaar gezet en de sfeer die in het boek heerst is zo onderhuids, het laat je niet los. Wat is er gebeurd met Lydia en Kirstie en wie is er nou degene die leeft? De verwisseling van de tweeling is echt een geniaal onderwerp, want het is realistisch en bizar.

Het is geen boek wat je zo tussendoor leest, want je moet wel goed opletten, maar dat zorgt er alleen maar voor dat het je eigenlijk niet loslaat. Als je er eenmaal in bent begonnen, wil je gewoon weten hoe het afloopt.

Eindoordeel

De ‘Ijstweeling’ van S.K. Tremayne is echt een geniaal opgezette thriller, die je gewoon moet lezen als je fan bent van Nicci French. Gedurende het boek heerst een onderhuidse spanning en je wilt gewoon weten wat er met Kirstie en Lydia is gebeurd.

Specificaties

Ijstweeling by S.K. Tremayne
Published by Prometheus
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789044626490

[bol_product_links block_id=”bol_55cc81b7a3609_selected-products” products=”9200000040166127,9200000035844073″ name=”ijstweeling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *