De furry friend tag

Untitled

Via Liz van Pluizenbol kwam ik op de Furry friend tag. Cat owners unite! En aangezien ons monster vorige week 5 jaar bij ons woont, vond ik het wel tijd om deze tag in te vullen! Beware, want je ziet heel veel kattenfoto’s.

Hoe heet je huisdier?

Jamie. Hij is vernoemd naar Jamie Cullum, waar ik al 11 jaar giga fan van ben. Er was dan ook geen discussie over mogelijk. Als we ooit nog een tweede kat erbij nemen, vind ik dat die Adam moet gaan heten, van Mythbusters!

Wat voor dier is het en tot welk ras behoort hij/zij?
Een kat, maar wat voor ras het is? Geen idee. Gewoon een huis-tuin-en-keuken kat.

Hoe lang heb je je huisdier al?
5 jaar. Grappig, want in Timehop zie ik nu allerlei Jamie-gerelateerde berichtjes voorbij komen. De dag dat we ‘m ophaalden, het eerste weekend samen (pffff) en de eerste dag dat hij alleen thuis was.

Untitled

Waar komt je huisdier vandaan? En hoe is hij/zij op je pad gekomen?
Hij komt via iemand die mijn dude kent via een forum. Die had een nestje met kittens en toen mijn dude dat zei, reageerde ik: ‘Als je foto’s laat zien, wil ik er 1 hebben hoor!!’. De foto die je als eerste ziet hierboven, is de tweede foto die ik van Jamie zag. Ik wilde eerst zijn broertje (een rode kater <3), maar toen we kennis gingen maken, bleef Jamie bij mij op schoot zitten (op de foto hierboven zie je onze eerste kennismaking!), terwijl hij bij niemand op schoot wilde zitten. Zijn broertje en zusje renden gelijk van m’n schoot af, maar Jamie wilde niet weg. Dus toen was het besloten dat we hem zouden krijgen!

Hoe oud is je huisdier?
5 jaar en 2 maanden.

Untitled

Welke eigenaardige persoonlijkheidstrekjes heeft je huisdier?
Haha, teveel om op te noemen. Hij wil altijd een rauw boontje als ik bonen aan t koken ben, hij eet sla en komkommer, is gek op mayonaise en pindasaus. Ook kan ik de deur niet uit zonder dat ik brokjes de kamer in gooi.
Hij houdt er ook van om gewoon dingen van tafel af te gooien, omdat hij het er niet mee eens is of als hij aandacht wil.

Wat betekent je huisdier voor je?
Heel veel. Ik ben de afgelopen drie jaar heel veel thuis geweest (eerst met een burnout, daarna in de WW en nu werk ik een paar uur in de week), dus we zijn echte maatjes geworden. In het begin trok Jamie heel erg naar mijn dude toe, maar sinds ik veel thuis ben, is hij echt onze kat geworden. Overdag kan ik bijna niets doen zonder dat hij in mijn buurt is (soms zelfs niet alleen naar de wc!) en hij voelt het altijd aan als ik niet lekker in mijn vel zit. Hij komt altijd knuffelen als ik op de bank lig te lezen. Het is echt mijn maatje geworden.

Untitled

Wat vinden jij en je huisdier leuk om samen te doen?
Knuffelen! Haha. Hij ligt regelmatig op mijn borst te spinnen als ik een boek aan het lezen ben.

Untitled

Heb je een of meerdere bijnamen voor je huisdier?
Puk, pukkie, monster, aap, apekop, drollenmonster (haha!).

Posted in Tag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *