Zoek het maar uit – Chantal van Gastel

unknown

Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Mijn mening

Ik heb het al eerder gezegd, maar Chantal van Gastel is echt een van mijn lievelingsauteurs. Haar schrijfstijl is zo fijn en ondanks dat haar boeken onder het genre chicklit vallen, vind ik ze er toch bovenuit springen. Ze heeft altijd wel een element in haar boeken waardoor het speciaal lijkt.

Ook in het boek ‘Zoek het maar uit’ zit zo’n element. Ondanks dat ik, zoals Ella, wel in een boekenwinkel zou willen werken (welke boekennerd wil dat nou niet?), vind ik het ook wel tof dat Ella op zoek gaat (nou ja..) naar wat ze eigenlijk wil. En dat behulp met het verhaal van haar oma.

Oh haar oma. Ik herkende zoveel in mijn eigen oma in de oma van Ella en aan het einde van het verhaal heb ik wel even heel hard gehuild, omdat ik mijn omaatje zo mis. Maar dat was ook weer een goed punt, want zo weet Chantal mij in elk boek dat ze schrijft toch weer te raken. Het heeft altijd een diepliggende boodschap, zoals nu, volg je hart. Hoewel dat niet voor iedereen heel makkelijk is, draagt die boodschap wel bij aan het gevoel wat je krijgt als je het boek leest. Je wilt gelijk zelf aan de slag met het het volgen van je hart.

En dat vind ik het knappe van de boeken van Chantal van Gastel. Ook al is het misschien een chicklit, er zit een dieperliggende boodschap in, dat is ook de reden waarom ‘Zoek het maar uit’ blijft hangen.

Eindoordeel

Chantal van Gastel weet me altijd te raken, alleen met ‘Zoek het maar uit’ raakte ze me net even iets meer. Een prachtverhaal dat je gewoon moet lezen.

Specificaties

Zoek het maar uit by Chantal van Gastel
Published by The House of Books
Genres: Chicklit
Pages: 431
ISBN: 9789044330687

[bol_product_links block_id=”bol_55cc79e1db4d8_selected-products” products=”1001004011449110,1001004011244675″ name=”zoek het maar uit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *