Zomerhitte – Marijke Verhoeven

zomerhitte

Een schildercursus in het heuvelachtige Limburg loopt heel anders dan Laura had verwacht…

Een peperdure schildercursus in het Limburgse Heuvelland is volgens hartsvriendin Lucy de beste remedie voor Laura’s gebroken hart. Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de charismatische cursusleider Philip Cools, die als een blok voor haar valt. Zij inspireert hem tot het maken van prachtige meesterwerken. Maar dan blijkt dat Philips mooie verhalen niet helemaal zuiver zijn en dat in het broeierige en artistieke gezelschap Philip niet de enige is die iets te verbergen heeft.

Mijn mening

Als je het verhaal leest van ‘Zomerhitte’ dan klinkt dat best intrigerend. En dat is het ook wel, want je hebt gelijk vanaf de eerste pagina het gevoel dat er meer aan de hand is. Maar voor mij was dat niet genoeg. Ja, ik ben door blijven lezen, omdat ik gewoon wilde weten wat er nou precies aan de hand was.

Maar wat me tijdens het lezen soms irriteerde waren de sexscenes. Ik hou wel van een beetje stomige scenes in boeken, zo gaat het immers in het echte leven ook wel eens, maar het woord ‘vlees’ als het gaat over geslachtsdelen zorgde ervoor dat mijn stemming daalde. De manier waarop Laura zo snel voor Philip en Michel valt en bij ze in bed duikt, vond ik ongeloofwaardig.

Dit zorgde voor mij voor wat irritatiemomentjes. Het verhaal verder is prima, ik las het op een mooie zonnige zaterdag en ondanks die momenten, vond ik het een prima boek.

Eindoordeel

Verwacht geen onwijse diepgang, maar als je houdt van steamy sexscenes (en je over het woord ‘vlees’ heen kan zetten), zorgt het einde van ‘Zomerhitte’ van Marijke Verhoeven ervoor dat je nog wel even verrast wordt.

Specificaties

Zomerhitte by Marijke Verhoeven
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 300
ISBN: 9789461091383

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55c85feede42e_selected-products” products=”9200000039531107,9200000038513357″ name=”Zomerhitte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *