The pink suit – Nicole Mary Kelby

IMG_20150712_174919

Een kostuumnaaister in New York. Een Chanel-vervalsing. Een moordaanslag in Dallas… Bij iedereen van een zekere generatie staat het beeld van Jacky Kennedy op het netvlies gebrand waarin ze, in een knalroze mantelpakje, in Dallas uit het vliegtuig stapt op die fatale dag in 1963. Veel minder bekend is dat alles van de moordaanslag bewaard wordt in een hermetisch afgesloten ruimte in het Nationaal Archief in Washington. In deze kamer wordt ook het roze, met bloedvlekken besmeurde kostuum van Jacky bewaard; het mag pas 100 jaar na de moordaanslag tentoongesteld worden, uit piëteit voor de nabestaanden. Dat het mantelpakje veel meer was dan slechts een kledingstuk op een fatale dag, verhaalt deze roman.

Mijn mening

Het verhaal is deels op waarheid gebaseerd, het pakje werd echt door Jackie Kennedy gedragen en Chez Ninon bestond echt. De rest van het verhaal is erom heen verzonnen, maar zou zomaar echt gebeurd kunnen zijn.

Het ontwerp van het boek (de voorkant met de kleur van de titel van het boek) passen zo perfect bij het logo van Uitgeverij Karmijn, dit is zo goed gekozen. Complimenten naar de uitgeverij daarvoor! Maar ook het boek zelf is zo tof. Elk hoofdstuk begint met een quote over mode door grootheden uit de mode. Daarnaast is er zoveel historisch onderzoek gedaan, dat het boek leest alsof het gewoon verteld wordt door iemand die voor Chez Ninon gewerkt heeft en die het Chanel pakje zelf in elkaar heeft gezet.

‘The pink suit’ is niet alleen een feest van herkenning voor modeliefhebbers, het is ook nog eens goed historisch onderbouwd, wat het tot een prachtige roman maakt. Ik heb zo ontzettend van dit boek genoten, dat ik het bijna jammer vind dat ik het al gelezen heb. Ik zou het zo graag nog een keer voor de eerste keer willen lezen. Het is echt een boek wat ik koesterde tijdens het lezen, gewoon omdat ik het niet uit wilde lezen. Prachtig.

Eindoordeel

Als je gek bent op mode en houdt van de achtergrondverhalen die bij de mode horen, dan is ‘The Pink Suit’ echt een boek voor jou. En die voorkant alleen al is prachtig (en hoe mooi past het visitekaartje van Karmijn bij dit boek?).

Specificaties

The Pink Suit by Nicole Mary Kelby
Published by Karmijn
Genres: Roman
Pages: 288
ISBN: 9789492168016

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55b9f73218b63_selected-products” products=”9200000036134852″ name=”pink suit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *