Dagje weg: Doel

IMG_3947_Fotor

Anderhalf jaar geleden zag ik een filmpje van Mascha van Beautygloss, waarin ze met haar vriend Gregor naar het dorpje Doel in België ging. Dit zag er zo tof uit, dat ik er ook naartoe wilde. Afgelopen zondag was het zover, het was mooi weer en dus trokken wij erop uit.

Doel ligt net over de grens van België, vlakbij Antwerpen. Het ligt in de polder en je kunt met de veerboot van Doel naar het miniatuurdorpje Lilo (dit hebben wij niet gedaan). Doel is omgeven door een groot gedeelte van de haven van Antwerpen en er staat een grote kerncentrale, die stroom levert aan Nederland, België en Duitsland.

IMG_3970_Fotor

Het dorpje is inmiddels bijna helemaal verlaten, er wonen nog maar een handjevol mensen. De rest van het dorp staat gewoon nog overeind, maar is vervallen en volgeklad met graffiti.

IMG_3914_Fotor

Vanaf Den Haag is Doel ongeveer 1,5 uur rijden dus dat is een mooie afstand. Let wel op dat een bezoekje aan Doel waarschijnlijk niet altijd gratis is, wij moesten namelijk tol betalen (en dat voor maar een klein stukje, helaas). Dat was wel een beetje balen, maar goed, alsnog viel het qua prijs heel erg mee voor een boeiend dagje uit (we waren ongeveer €10 kwijt).

IMG_3926_Fotor

De sfeer in het dorpje is bizar, omdat het verlaten is. Het was er op de dag dat wij er waren best druk. We kwamen rond 13.00 uur aan en dat was een mooie tijd. We reden rond half drie weer weg en toen begon het echt drukker te worden. Toch loop je grotendeels alleen door de straten. Ik had bij sommige verlaten huizen echt het idee dat er ineens een zombie of geest uit zou komen lopen.

IMG_3950_Fotor

De huizen zijn dan wel verlaten en bij sommigen zijn de ramen ingeslagen en staan de deuren open, toch wordt het ten strengste afgeraden naar binnen te gaan, ook vanwege de privacy van de huidige bewoners, maar ook omdat sommige gebouwen al jaren leeg staan en er dus instortgevaar bestaat. De verlaten huizen ruiken muf, bij sommige huizen kwam er echt een soort schimmellucht naar buiten.

IMG_3955_Fotor

Ik heb me echt vermaakt en als je van foto’s maken houdt, kun je hier helemaal je hart ophalen. Ik had niet alleen mijn digitale camera bij me, ook mijn Instax. Die is natuurlijk helemaal perfect om te gebruiken in zo’n spookdorpje. Doel is echt een plek die je moet bezoeken als je van fotograferen houdt, maar ook als je van dit soort bizar toerisme houdt. Haha. Ik vind Doel echt een plek waar een goede horrorfilm of zombieserie opgenomen kan worden, die sfeer heerst er echt.

Ik was wel echt blij dat we op een zomerse dag zijn gegaan, in de winter kan ik me voorstellen dat er nog een engere sfeer hangt.

Wil je alle foto’s bekijken die ik heb gemaakt in Doel, kun je die vinden op mijn Flickr pagina.

Heb je nog leuke tips voor een dagje weg? Laat het dan achter bij de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *