Niet te filmen – Sophie Kinsella (+winactie)

Niet te filmen

Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen.

Mijn mening

Het laatste boek dat ik van Sophie Kinsella las, was Mini-Shopaholic en die viel me behoorlijk tegen. Maar ‘Niet te filmen’ is een young adult boek en daar was ik dan ook erg nieuwsgierig naar. In dit boek gaat het over Audrey, die iets verschrikkelijks heeft meegemaakt waardoor ze een angststoornis heeft. Die moet ze langzamerhand gaan overwinnen en dat gebeurt met de hulp van Linus en het fimen van het dagelijks leven van haar familie.

Ik vind het knap van Sophie Kinsella dat ze zo’n zwaar onderwerp heeft gebruikt in eigenlijk een heel grappig boek. Het is geen zwaar diepzinnig boek, maar je leest wel hoe Audrey omgaat met haar herstel. Het leest als de boeken in de ‘Shopaholic’-serie, maar dan met een eigenlijk veel leuker onderwerp. Nou ja, leuker, misschien boeiender. Een onderwerp dat je niet zo snel zou verwachten in een vrij luchtig boek. Doordat Audrey haar leven moet filmen, lees je stukken van het boek als een filmscript. Dit is echt leuk bedacht, origineel en het zorgt ervoor dat je het boek nog iets sneller uit hebt.

Je wordt vanaf de eerste pagina in het ongewisse gehouden over wat er precies met Audrey gebeurd is, want dat wil ze je zelf niet vertellen. Langzamerhand kom je er wel een beetje achter, maar niet helemaal. Je kunt zelf wel de gaten invullen, maar gek genoeg laat dat een beetje een ontevreden gevoel achter. Verder is ‘Niet te filmen’ van Sophie Kinsella een heerlijk boek, ik las het binnen een dag uit.

Eindoordeel

‘Niet te filmen’ is een luchtig boek, met een ongewoon onderwerp. Een prima boek om te lezen op het strand of op vakantie, precies wat je verwacht als je een boek van Sophie Kinsella leest.

Blogtour en winactie

Uitgeverij Moon heeft voor dit boek een blogtour georganiseerd en vandaag ben ik aan de beurt. Superleuk dat ik weer mee mocht doen. Ik mag niet alleen meedoen met de blogtour, maar ik mag ook een exemplaar weggeven van ‘Niet te filmen’! Kijk snel wat je moet doen om mee te doen met de winactie!

Wat moet je doen?

  • Like mijn facebookpagina. Heb je dat al gedaan, dan hoeft dit natuurlijk niet nog een keer.
  • Laat hieronder een comment achter, waarin je me verteld of je jouw leven met de wereld zou willen delen, bijvoorbeeld als vlogger op YouTube. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres vermeld, hierop mail ik je namelijk als je gewonnen hebt.

Deze twee acties zijn verplicht. Doe je een van de twee niet, dan doe je helaas niet mee.

Extra kans maken?

Deze keer kun je ook nog voor extra kansen meedoen.

  • Volg mij op twitter (+1 kans).
  • Tweet naar je volgers dat je kans maakt op een exemplaar van dit boek, waarbij je een link naar mijn blog toevoegt. Vergeet mij niet een mention te geven, anders zie ik dat niet (Bijvoorbeeld: ‘Ik maak kans op ‘Niet te filmen’ van Sophie Kinsella bij @deligted. Kijk op www.moredelight.com voor de details!’). (+1 kans).

Deze zijn optioneel, maar laat het mij wel in je comment weten dat je dit hebt gedaan (met je twitternaam), dan kan ik dit checken!

De winactie is open tot en met vrijdag 7 augustus 2015  20.00 uur. Zaterdag 8 augustus 2015 maak ik de winnaar bekend. Ik stuur de winnaar een mailtje. Heb je gewonnen? Je hebt tot en met donderdag 13 augustus 2015 20.00 uur om te reageren. Als je niet reageert, moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen. De winnaar kies ik d.m.v. random.org.

Neem je ook een kijkje bij de andere bloggers die mee doen?

Niet te filmen blogtour

 Specificaties

Niet te filmen by Sophie Kinsella
Published by Moon
Genres: Young Adult
Pages: 280
ISBN: 9789044347371

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55b5f6abc77ae_selected-products” products=”9200000040653395,9200000040945097″ name=”Niet te filmen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

6 thoughts on “Niet te filmen – Sophie Kinsella (+winactie)

  1. Nope, ik sta niet meteen te springen om filmmateriaal van mezelf online te smijten :D Vlogs lijken me sowieso geen goed idee voor op mijn blog omdat ik veel Nederlandse volgers heb die mijn Belgisch-Limburgs accent waarschijnlijk superonverstaanbaar zullen vinden :’)

  2. Ik zou het niet vloggen op YouTube en het lijkt mij ook niet dat ik het open en bloot op het internet zal delen. Misschien stukjes met lotgenoten maar zeker niet meer.
    Ook getweet onder @TurtleBookwurm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *