Zwaar beproefd – Chantal van Gastel

zwaar-beproefd

Wat doe je als je vriend zó’n lekker ding is dat je bijna niet kunt geloven dat hij gek is op jou! Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ’s avonds bij elkaar in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

Mijn mening

‘Zwaar beproefd’ is het tweede deel in de serie over Isa en Ruben. Eerder las ik al ‘Zwaar verliefd‘. In dit deel zijn Isa en Ruben flink aan het daten en gaan samenwonen. Dat zorgt voor enkele strubbelingen omdat Isa denkt dat Ruben een perfecte vrouw wil en Isa daaraan wil voldoen. Dat gaat natuurlijk niet helemaal goed en als Isa een nieuwe collega krijgt die wel een oogje op haar heeft, is het niet zeker of Isa en Ruben wel voor elkaar gemaakt zijn.

Ik vond het een heerlijk boek. De schrijfstijl van Chantal van Gastel is zo heerlijk, je zit gelijk in het verhaal en het leest erg gemakkelijk. Door de combinatie van het beroep van Isa (heb je die cover gezien, met die schattige katjes???) en de medische kennis die Chantal in het boek stopt, bijvoorbeeld door de aandoening die Maya heeft, voelt het boek niet aan als een standaard chicklit. Dit houdt het boek boeiend en voegde echt wat meer diepgang aan het boek toe.

Tijdens het lezen pinkte ik wel een traantje weg en heb ik ook flink wat keren Isa door elkaar willen schudden. Chantal van Gastel heeft het weer gedaan hoor, vanaf de eerste bladzijde zwijmel je weg en zit je gelijk in het boek en wil je eigenlijk ook dierenarts worden.

Eindoordeel

‘Zwaar beproefd’ heeft niet alleen een superlieve cover, maar is ook nog eens een fijn boek. Je hebt gegarandeerd een goed gevoel als je dit boek uit hebt. Een heerlijke ontsnapping uit de werkelijkheid.

Specificaties

Zwaar beproefd by Chantal van Gastel
Published by The House of Books
Genres: Chicklit
Pages: 318
ISBN: 9789044325294

[bol_product_links block_id=”bol_55a4cd0916123_selected-products” products=”1001004011008870,9200000009984825″ name=”zwaar beproefd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *