De kadewachter – Eric Bos

De+Kadewachter

Een succesvolle thrillerschrijfster vertrekt een paar dagen naar Venetië om daar de Italiaanse vertaling van haar boek te promoten. Het verblijf wordt verlengd vanwege een nieuw optreden. Om de tijd te doden zwerft ze door het labyrint van de stad. Ze bezoekt musea en andere trekpleisters en leert Venetië kennen als een stad van kunst, opera, literatuur en film. Maar ze is ook op zichzelf teruggeworpen, voor ze het weet heeft een raadselachtige confrontatie met haar dood gewaande geliefde plaats. En welke mysterieuze rol speelt de zaakwaarnemer van de Italiaanse uitgeverij in dit alles?

Mijn mening

Ik hou van Italie. Toen ik voor de eerste keer in Rome kwam, voelde het alsof ik thuis kwam. Gek genoeg vroegen zelfs toeristen de weg aan mij, dus ik zag er blijkbaar uit als een Romeinse. Altijd leuk. In Venetie ben ik geweest toen ik nog in de luiers zat, dus daar kan ik me echt niets van herinneren, maar het is wel een deel van Italie wat ik graag nog een keer zou willen bezoeken.

Goed, het boek. ‘De kadewachter’ sprak me vanaf de synopsis al aan en ik was dan ook erg benieuwd naar dit verhaal. Een mysterieus verhaal wat zich afspeelt in Venetie, dat is toch perfect materiaal voor een boek? Vanaf de eerste bladzijde wordt je overspoeld (dat is geen pun..) door het prachtige taalgebruik van Eric Bos. Met zijn prachtig gevormde zinnen en gedetailleerde beschrijvingen waan je je gelijk in Venetie.

Het verhaal had wel even nodig om op gang te komen en op de een of andere manier had ik meer een thrillerachtig verhaal verwacht. Dat komt waarschijnlijk doordat het over een thrillerschrijfster gaat. Een thriller is het zeer zeker niet, het is een roman waarbij Laura op een verrassende manier om gaat met het rouwproces van haar overleden vriend.

Ik vond het boek echt prachtig, vooral het eerste gedeelte. Het verhaal op zich vond ik wat kort en het kwam langzaam op gang. Ik denk dat het beter tot zijn recht was gekomen als het wat langer was geweest. Maar de poetische zinnen en de locatie zorgde voor een fijne atmosfeer en heb ik dan ook erg genoten van het boek.

Eindoordeel

‘De kadewachter’ is een prachtig verhaal over rouw en hoe je daarmee omgaat, maar er zitten zeker verrassende elementen in. Door de bijna poetische manier van schrijven waan je je direct in Venetie en dat maakt het boek speciaal.

Specificaties

De Kadewachter by Eric Bos
Published by Uitgeverij Passage
Genres: Roman
Pages: 128
ISBN: 9789054523000

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55b0cf042d9ee_selected-products” products=”9200000036439928″ name=”kadewachter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *