De #ohmybookathon terugblik

Oh my bookathon

Van donderdag 16 juli tot en met dinsdag 21 juli was er de #ohmybookathon – een readathon georganiseerd door Oh My Book. Aangezien het zomervakantie is, ik weinig gepland had en mijn dude het weekend een groot gedeelte moest werken was het de perfecte reden om mee te doen.

Woensdag

Ik begon stiekem woensdagavond al, niet om middernacht, maar gewoon voor het slapen gaan. Ik begon met ‘Niet te filmen’ van Sophie Kinsella. Hier komt nog een blogtour met winactie van, hou dus mijn blog in de gaten voor de recensie hiervan!

Donderdag

Na het sporten (auw!) met een boek koffie op het balkon gaan liggen (op mijn nieuwe ligstoel!), ik las ‘Niet te filmen’ uit. De kop is eraf, maar ik twijfelde wel aan mijn TBR-stapel. Goed. Lunchpauze en even een leespauze. Ik kan echt maar een uur of 2 achter elkaar lezen voordat ik moe word.

Na de lunch begon ik met ‘2013’ van Monique Koemans, een retespannende thriller. De recensie hiervan volgt nog, maar als je ‘De Top’ hebt gelezen, moet je zeker dit boek lezen. Realistisch en spannend. Donderdagavond had ik een receptie en dus weinig tijd om verder te lezen. Ik las voor het slapen gaan nog wat pagina’s.

Vrijdag

Ik las ‘2013’ uit en begon in ‘Onvoorwaardelijk’ van Colleen Hoover. Ik hou echt van de boeken van Colleen Hoover en had dit boek dan ook binnen een mum van tijd uit. Daarna begon ik in ‘Zomerhitte’ van Marijke Verhoeven. ’s Avonds bij mijn ouders gegeten, dus weer geen tijd om te lezen, hoewel ik zoals elke dag wel wat las voor het slapen gaan.

Zaterdag

Woohoo, het is een mooie dag, dus ik ga al vroeg op het balkon liggen. Ik las ‘Zomerhitte’ uit (prima boek voor op het balkon, de recensie volgt nog) en had behoefte aan een goede thriller. Ik bestelde ‘The girl on the train’ voor mijn verjaardag en begon met goede moed te lezen. Helaas viel dit nog wel tegen, maar ik kreeg op twitter de adviezen om door te blijven lezen. Ik vond het einde OK, maar een thriller, nee. De recensie volgt nog!

Later die avond ging ik onder de douche en kwam er rood als een kreeft uit – ik was verbrand. Dat krijg je als je de hele dag op het balkon aan ’t lezen bent! Maar goed, geen pijn gelukkig en ik begon in ‘Zoek het maar uit’ van Chantal van Gastel voor het slapen gaan.

Zondag

Vandaag regent het dus ik lees niet op het balkon, maar op de bank. Ook gezellig, maar voor juli had ik toch iets meer zon verwacht! Misschien maar goed ook eigenlijk, nadat ik gisteren verbrand ben! Ik ga verder in ‘Zoek het maar uit’, maar moet tussendoor nog wel boodschappen doen. Als mijn dude een dutje op de bank doet, lees ik met tranen in mijn ogen ‘Zoek het maar uit’ uit. Mijn overleden omaatje komt even tot leven in dit boek. Ik mis haar! Mijn verdriet is even te groot en dus neem ik een vrij lange leespauze. Ik moet even bijkomen hoor!

Na het avondeten begin ik in ‘Dicht op de hielen’, een boek uit de Vakantiebieb van de bibliotheek. Een prima boek, maar meh, niet heel bijzonder.

Maandag

Ik ga weer verder met ‘Dicht op de hielen’, die lees ik uit en ik begin daarna in ‘Wreed’ van Mel Wallis de Vries, ook een boek uit de Vakantiebieb. Misschien ben ik iets te oud voor deze ‘jeugdthriller’, want ik vind ‘m wel aardig, maar niet heel boeiend. Ik moest wel mijn armspieren trainen, want mijn kat vond het nodig om op mijn borst te gaan slapen. Lief, maar mijn arm ging op een gegeven moment best zeer doen van het omhoog houden van mijn iPad!

Maandag was een lastige dag. Nadat ik ‘Wreed’ uit had, begon ik in drie boeken die me alledrie niet boeide. Wat een zonde van mijn leestijd! Ik begin in een chicklit ‘Confessions of a Queen B’ en die vond ik wel aardig. Gelukkig!!

Dinsdag

De laatste dag van de readathon! Wat ga ik dit missen. Ik lees ‘Confessions of a Queen B’ uit (aardige YA) en begin in ‘Voorbij de duisternis’ van Sandra Berg. Ik weet niet goed wat ik hiervan moet denken, maar lees uiteindelijk het boek vandaag nog uit, op het nippertje. Om elf uur ’s avonds had ik dit boek uit, maar weet ik nog steeds niet wat ik ervan vind..

Conclusie

Al met al een goede readathon: ik las 10 boeken uit! Wow. Dat is echt heel veel. Daarmee heb ik ook 1 van mijn zomerdoelen gehaald – lees 1 week lang 1 boek per dag. Eigenlijk zou ik nog 1 dag langer moeten lezen, maar 10 boeken in 6 dagen vind ik ook wel goed. Het is verslavend en ik kijk echt uit naar de volgende readathon. Oh My Book heeft het geweldig georganiseerd, met leuke winacties en opdrachten (waar ik echt niet goed in ben), maar ook de twitterchat was erg leuk. Het motiveerde mij in ieder geval om nog meer te gaan lezen. Wil je alle foto’s bekijken die ik tijdens de readathon maakte? Neem dan een kijkje op mijn Instagram!

Bedankt Oh My Book voor het organiseren!

2 thoughts on “De #ohmybookathon terugblik

    1. Haha thanks! Heb je zelf ook meegedaan? Hoeveel boeken heb je gelezen? Colleen Hoover schrijft echt fijne boeken, zeker aan te raden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *