De laatste vier dagen van Paddy Buckley – Jeremy Massey

paddy buckley nl

Een doodgraver in Dublin maakt de grootste fout van zijn leven. Een blunder die hem zijn leven kan kosten… Een hilarische en sprankelende roman over doodsangst.

Weduwnaar Paddy Buckley werkt al jaren voor Gallagher’s, een gerenommeerde uitvaartonderneming in Dublin. Na een gedenkwaardige amoureuze ontmoeting met een cliënte rijdt hij ’s nachts met zijn auto een overstekende voetganger aan. Als hij bij de man neerknielt om hem bij te staan, herkent hij hem. Het slachtoffer is Donal Cullen, de broer van de beruchtste maffiabaas van Dublin. Donal is dood.

De volgende ochtend belt de familie van Donal de uitvaartonderneming met het verzoek diens begrafenis te regelen. Tot zijn ontzetting krijgt Paddy de opdracht langs te gaan bij de maffiabaas Vincent Cullen en zijn bende. Vincent is niet alleen intens bedroefd, maar ook witheet van woede: als hij degene vindt die zijn broer heeft aangereden, zo verzekert hij Paddy, heeft diens laatste uur geslagen.

Mijn mening

Dit boek. Waar oh waar zal ik beginnen. Het feit dat er een sticker op zit waarop staat ‘voor de fans van The Sopranos’. Het feit dat er een familie in voorkomt die Cullen van hun achternaam heten. Het feit dat dit boek helemaal niets te maken heeft met vampieren, maakte voor mij niets uit. Het waren twee redenen voor mij om dit boek te willen lezen.

‘De laatste vier dagen van Paddy Buckley’ is een boek dat ik mocht lezen via ‘Not just any book‘. Het boek is zo onwijs passend vormgegeven. De doodskist op de voorkant en de dagen in het boek zijn omrand met een zwarte rouwrand. Zo goed over nagedacht. Maar dan het verhaal. Het is een soort zwarte humor die als een rode draad door het boek loopt en daar hou ik van. Je vraagt je constant af hoe Paddy van de ene bizarre situatie in de andere rolt. Het is geen boek waarbij je hardop zult lachen, maar het is meer een vage glimlach die door zal breken op je gezicht terwijl je leest.

Het intrigeert, want door de situatie met de Cullens verwacht je natuurlijk dat Paddy door Vincent vermoord zal worden. Of dat zo is, dat moet je zelf maar gaan lezen. Ik vond het einde briljant en zo passend bij het boek. Geweldig.

Er zitten momenten in waarop je echt een OMG-gezicht zult trekken, momenten waarop je een traan weg moet pinken, maar er zitten genoeg momenten in die gewoon zo ontzettend tof zijn, dat je dit boek gewoon moet gaan lezen. Ja! Nu weet ik het. Het doet me denken aan de serie ‘Six Feet Under’. YES. Dat is het!! Hou je daarvan, dan is dit boek echt perfect voor je. Zwarte humor met een vleugje morale lessen.

Eindoordeel

Geen hilarisch boek, maar gewoon echt een tof opgezet boek, origineel en mooi vormgegeven. Ik hou ervan en denk dat als je van The Sopranos en Six Feet Under houdt, je dit boek ook echt moet gaan lezen.

Specificaties

De laatste vier dagen van Paddy Buckley by Jeremy Massey
Published by Uitgeverij Brandt
Genres: Thriller
Pages: 304
ISBN: 9789492037190

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55a3fec08bae8_selected-products” products=”9200000040709873″ name=”Paddy Buckley” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *