Het Rosie Project – Graeme Simsion

rosie project

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Mijn mening

Ik had al zoveel over dit boek gehoord, en eigenlijk alleen maar positieve verhalen, dat dit boek hoog op mijn verlanglijstje stond. Toen ik bij Paagman was en voor minstens €12,50 aan boeken ‘moest’ besteden om het geschenk voor het maand van het spannende boek te ontvangen, was de keuze dan ook snel gemaakt om dit boek erbij te kopen.

Vanaf pagina 1 wordt je eigenlijk al een klein beetje verliefd op Don, met zijn gekke trekjes en snap je wel waarom het lastig voor hem is om een vriendin te houden. Zijn opmerkingen zijn soms hard en hij is niet echt gevoelig. Als je Don met iemand moet vergelijken dan is ‘Sheldon’ uit The Big Bang Theory iemand die precies op Don lijkt. Als je het boek leest en op het punt komt waarop hij Rosie ontmoet, dan weet je eigenlijk al hoe het afloopt. Het boek heet niet voor niets ‘Het Rosie project’. Don realiseert zich (te) laat dat hij misschien toch wel verliefd is op Rosie en dat maakt het boek een beetje spannend. Want zullen Rosie en Don bij elkaar komen?

Dat en de manier waarop het boek is geschreven, met duidelijk de rare tikjes van Don en de manier waarop hij sociaal met mensen om moet gaan, zorgen ervoor dat het boek op momenten grappig, spannend en ontroerend is.

Eindoordeel

Eigenlijk is er maar 1 zin voor dit eindoordeel geschikt: ‘Ga dit lezen!’. Het is een fijn vermakelijk boek en als je het uit hebt, zit je gegarandeerd met een glimlach op je gezicht (en pink je misschien een traantje weg). Een echt feelgood boek.

Specificaties

Het Rosie Project by Graeme Simsion
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Roman
Pages: 336
ISBN: 9789021015729

[bol_product_links block_id=”bol_559f74410466c_selected-products” products=”9200000030255243,9200000019681367″ name=”rosie project” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Het Rosie Project – Graeme Simsion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *