Vakantietips: Dagjes weg

Gemeentemuseum

Is jouw vakantie ook begonnen? Het is niet echt het mooiste weer en daarom heb ik wat tips voor een dagje weg op een rijtje gezet!

Gemeentemuseum Den Haag

Hou je van musea? Dan is het Gemeentemuseum in Den Haag echt een aanrader. Niet alleen is het museum prachtig om te zien, de tentoonstellingen zijn altijd ruim opgezet en er is genoeg te doen, ook voor kinderen. Ik ging er in maart naartoe voor de tentoonstelling van Anton Corbijn (die is er helaas niet meer). Ben je toch bij het Gemeentemuseum, ga dan vooral even wandelen over de Frederik Hendriklaan (oftwel ‘De Fred’) en sla boekhandel Paagman dan niet over. Op de Fred zit ook een onwijs leuke Engelse winkel, waar ze heerlijke Engelse en Amerikaanse lekkernijen verkopen.

 Rijksmuseum

5

Nog een museum, ja, maar het Rijksmuseum moet je gewoon 1 keer in je leven bezocht hebben. Het gebouw is prachtig en je kijkt er gegarandeerd je ogen uit. Ga ’s ochtends vroeg als eerste naar de eregallerij voor een glimp van de Nachtwacht, want anders is het te druk. En daarna ga je gewoon lekker shoppen in Amsterdam, da’s nog eens een prima combinatie!

Westerbork

2014-09-18 17_Fotor

Misschien niet je eerste keus voor een dagje weg, maar Westerbork moet je gewoon gezien hebben. Indrukwekkend en heel bijzonder om rond te lopen. Ga dan wel op een iets minder regenachtige dag, want het is grotendeels buiten.

Taman Indonesia

2014-09-17 17_Fotor

Een beetje onbekend wat betreft dierentuinen, maar Taman Indonesia is een prettig dierenpark en het heeft nog een heerlijk cafe, waar ze echt heerlijke risolles hebben. Een prima park om te doen als het niet al te warm is!

Brielle

IMG_3237

Misschien niet voor de hand liggend, maar wel heel leuk om te doen. Pak een kaart van Nederland (of zoals wij deden, Google maps) en prik met je vinger op de kaart – daar ga je een dagje naartoe. Wij gingen naar Brielle, een klein en gemoedelijk dorpje, wat prachtig is om een dagje doorheen te wandelen en lekker te genieten. Ideaal voor deze zomer dus!

Zo, dat waren mijn tips voor een dagje weg. We gaan zeker deze zomer nog eens een dagje weg, misschien wel volgens de verrassingsmethode. Ik hou van autorijden (nou ja, als bijrijder dan) en nieuwe plekken ontdekken is altijd leuk. Een redelijk goedkope manier om toch een vakantiegevoel te hebben!

Heb jij nog tips voor een dagje weg?

4 thoughts on “Vakantietips: Dagjes weg

  1. Bedankt voor de tips! Ik ben dit jaar voor het eerst in het Rijksmuseum geweest. Dat is inderdaad de moeite waard. Zomaar vingertje-prik vind ik ook een heel leuk idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *