Doodskopvlinder – Ross & Hartman

doodskopvlinder

Een geheime missie om een oorlog te voorkomen.  Een Nederlandse NAVO-diplomaat verdwijnt tijdens een undercoveroperatie. Met hem raakt ook een vlindergids met gecodeerde informatie over Russische aanvalsplannen spoorloos.

De Siciliaanse Carrie Montevagio leeft ondergedoken in Zeeland, op de vlucht voor een beruchte maffiabaas. Als de NAVO informatie krijgt dat de maffia betrokken is bij de verdwijning van de diplomaat, wordt Carrie gevraagd om samen met de Nederlander Adam Kaplan een Special Force-team te vormen om hem op te sporen. Onder supervisie van NAVO-topman Charles Cavendish besluit het team zich op te splitsen. Adam vertrekt naar Rhodos op zoek naar de gecodeerde gids, en Carrie zal eens en voor altijd moeten afrekenen met de maffia, en met haar eigen verleden…

Mijn mening

Allereerst even een bekenning. Ik heb nog nooit iets van Tomas Ross of Corine Hartman gelezen. Ja, shame on me. Maar er zijn zoveel goede boeken op de wereld dat ik soms gewoon moet kiezen, of er gewoon niet aan toe kom om andere boeken te lezen dan degenen die op mijn leesstapel liggen.

Maar ik was wel benieuwd naar ‘Doodskopvlinder’ en zeker omdat ik naar de Spannende avond in Paagman ging, was ik dan ook erg dankbaar aan de uitgever dat ik dit boek mocht lezen. Toch bleef het wel even op mijn stapel liggen, misschien omdat boeken van Tomas Ross en Corine Hartman me intimideren. Waarom weet ik echt niet.

Jammer is dat, dat je zo’n gevoel krijgt bij schrijvers, want zo loop je fijne boeken mis. Gelukkig ‘moest’ ik dit boek lezen en ik ben dan ook erg blij dat ik doorgezet heb. Want genoten, dat heb ik zeker. Je hebt echt totaal niet het gevoel dat je een boek van twee schrijvers leest, er is geen moment in het verhaal geweest dat ik twee stemmen in het boek voelde. Dat is fijn! De schrijfstijl vond ik prettig en las vlot. Er wordt niet om de brij heen gedraaid (behalve de plot dan natuurlijk!) en de personages vond ik goed uitgewerkt.

Het plot zit fantastisch in elkaar en is realistisch en zeer van deze tijd. In ‘Doodskopvlinder’ worden wereldzaken zoals MH17, IS en de situatie in Syrie niet gemeden en dat maakt dat het boek interessant is. Er zit een constante onderhuidse factor in, want wat is er met Jan-Willem gebeurd en hoe loopt het verhaal van Carrie af? Dat wil je weten en daarmee stellen Ross en Hartman niet teleur. De plot is ingenieus in elkaar gezet en de realismefactor is goed ingezet.

Eindoordeel

‘Doodskopvlinder’ is een goed in elkaar gezette en actuele literaire thriller. Helemaal een thriller vind ik het niet, omdat de spanning daarvoor voor mij te laag is, maar dat is mijn persoonlijke mening. Laat je echt niet afschrikken door de schrijvers, ‘Doodskopvlinder’ is een boek dat je gelezen moet hebben.

Specificaties

Doodskopvlinder by Corine Hartman, Tomas Ross
Published by Cargo
Genres: Thriller
Pages: 356
ISBN: 9789023490890

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_559a88e7b8474_selected-products” products=”9200000040876574,9200000043035065″ name=”doodskopvlinder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *