De Chirurg – Tess Gerritsen

De chirurg

’s Nachts dringt hij de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam ‘De chirurg’. De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?

Mijn mening

Zoals ik hou van de boeken van Karin Slaughter, hou ik ook van de boeken van Tess Gerritsen. De Chirurg is het eerste deel in de serie van Rizzoli & Isles (waarvan de tv-serie ook een van mijn favorieten is) en deze kocht ik op het Boekenfestijn. De dag dat ik ‘m kocht, was ook de dag dat ik begon met lezen. Een dag later had ik ‘m uit. En dat zegt echt wel wat. Ik lees als een trein, maar kan alleen een boek in een dag uitlezen als het me boeit of als ie spannend genoeg is.

Nou op een gegeven moment zat ik serieus bijna op het puntje van mijn stoel. Pas bij een van de laatste hoofdstukken viel het kwartje dat dit boek ook als aflevering (of in ieder geval als referentie) van de serie is geweest. Maar dat maakte me dus niets uit, ik herkende het niet uit de tv-serie en ik was nog steeds verrast over wie de dader was. Het boek is gruwelijk in de details (zoals je ook in de quote kunt lezen) en daar moet je van houden. Ik hou ervan en het is ook de reden waarom ik zoveel horrorfilms kijk. Wat mij betreft kunnen de details niet gruwelijk genoeg zijn (nou ja, soms zit ik ook wel met rillingen over mijn rug hoor) en Tess Gerritsen is net als Karin Slaughter een meester in dit soort details.

Quote De Chirurg

Eindoordeel

De Chirurg boeide me vanaf de eerste pagina en ondanks dat het misschien niet zo’n recent boek is (het is uit 2002), maakt dat voor het verhaal weinig uit. Het is nog even spannend (en misschien zelfs spannender) en laat je echt niet los. Ik ging nog even lezen voor het slapen gaan, maar moest echt stoppen omdat mijn ogen dichtvielen. Anders had ik wel verder gelezen. Geniaal opgezet en door sommige hoofdstukken uit het oogpunt van de moordenaar te laten plaatsvinden, wordt de spanningsboog constant hoog gehouden.

Specificaties

De chirurg by Tess Gerritsen
Series: Rizzoli & Isles #1
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 316
ISBN: 9789044325256

[bol_product_links block_id=”bol_5586cf262f0fd_selected-products” products=”1001004011078698,9200000015511829″ name=”de chirurg” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *