De roof – Daniel Silva

De roof

Gabriel Allon is in Venetië bezig met de restauratie van een altaarstuk, als hij een urgente oproep van de Italiaanse politie krijgt. Julien Isherwood, een excentrieke Londense kunsthandelaar en een vriend van Gabriel, dacht bij een bezoek aan het Comomeer een potentiele cliënt te treffen. In plaats daarvan vond hij een op gruwelijke wijze vermoorde man – en nu wordt hij gezien als hoofdverdachte.

Om zijn vriend te redden moet Gabriel de werkelijke dader vinden. Bovendien moet hij een wereldberoemd schilderij van Caravaggio opsporen dat al jaren vermist is en dat iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

Zijn zoektocht loopt uit op een jacht die hem door heel Europa voert, van het Louvre in Parijs tot het Van Gogh Museum in Amsterdam…

Mijn mening

Ik hou van thrillers en ik hou nog meer van thrillers zoals de boeken van Dan Brown. Toen ik de beschrijving van ‘De Roof’ van Daniel Silva las, wist ik dat dit boek me zou bevallen. En dat deed het ook. Het is geen dun boek, met zijn 447 pagina’s is het boek een flinke pil, maar ik heb me geen bladzij verveeld.

Ondanks dat dit boek het veertiende (!!) deel is in de Gabriel Allon-serie, maakt dat voor een newbie zoals ik helemaal niets uit. Op de momenten waarop het nodig is, legt Daniel Silva duidelijk uit wat er met Gabriel Allon is gebeurd en voor de rest kom je genoeg te weten, zonder dat je je als een vis buiten water voelt, omdat je informatie mist die belangrijk is voor het verhaal.

Natuurlijk zijn er zaken die heus wel belangrijk zullen zijn, maar voor de verhaallijn in dit boek is dat helemaal niet nodig. Vanaf de eerste pagina zit je goed in het verhaal en wordt je samen met Gabriel meegenomen op de zoektocht naar de moordenaar en het schilderij van Caravaggio en reis je met hem mee door heel Europa.

De plottwist aan het einde komt als een bizarre verrassing en zorgt ervoor dat je met een glimlach op je gezicht dit boek naast je neerlegt. Wat een geniale schrijver is Daniel Silva en wat heb ik onwijs genoten van zijn boek. Ik ga zeker meer van hem lezen.

Quote De Roof

Eindoordeel

Vergeet Dan Brown en ga gewoon lekker de boeken van Daniel Silva lezen. Nog meer geschiedenis en nog betere plottwists naar mijn mening. Absoluut een topthriller en de moeite waard om te lezen.

Specificaties

De roof by Daniel Silva
Series: Gabriel Allon #14
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 448
ISBN: 9789034754721

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5586ca3f07cbe_selected-products” products=”9200000042924010,9200000036494971″ name=”de roof” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *