Stille grond – Hilde Vandermeeren

Vandermeeren_StillegrondTOTAAL3.indd

Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje. Daarna ontbreekt elk spoor van haar. In dit gezin groeit Eve op, het jongere zusje. Dertig jaar later. Eve werkt als docent wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat iemand in een kapel heeft achtergelaten: ‘Het spijt me wat er is gebeurd met Rosie Thompson. Moge God me vergeven.’ Omdat het politieonderzoek niets oplevert, besluit Eve zelf actie te ondernemen. Het wordt een zoektocht op leven en dood.

Mijn mening

Wat we het meest aan dit boek aantrok, was dat het zich in Glasgow afspeelde. Ik ben er een aantal jaar geleden zelf geweest, en dus was ik wel benieuwd of ik plekken zou herkennen. Het verhaal van ‘Stille grond’ speelt zich wel in Glasgow af, maar Hilde Vandermeeren heeft niet zo gedetailleerd over Glasgow geschreven. Het zou dus net zo goed in Appelscha plaats hadden kunnen vinden, hoewel de mooie cover dan een beetje misplaatst zou zijn.

Maar goed, ik wijk af. De reden waarom ik het boek wilde lezen, was dus Glasgow. Toen ik eenmaal in het boek begon miste ik het feit dat Glasgow weinig genoemd wordt, eigenlijk helemaal niet zo. De plaats waar het verhaal zich afspeelt is niet eens zozeer belangrijk voor het boek, hoewel de kust zoals je die op de cover ziet, wel een prominente rol inneemt in het verhaal.

Vanaf de eerste bladzijde, zodra je leest over de verdwijning van Rosie, ben je geintrigeerd. Want wat is er nou precies met Rosie gebeurd? Als je dan leest in de volgende hoofdstukken, waarin Carol Jones de hoofdrol speelt, dan wordt je op een spoor gezet. Of dat spoor het juiste is, dat moet je zelf maar uit gaan vinden. Ik vond het in ieder geval interessant en dat maakte dat mijn nieuwsgierigheid nog meer gewekt werd. Want wat heeft Carol in vredesnaam te maken met de verdwijning van Rosie?

Oh en die Kyle, de zogenaamde Vader met zijn enge ideeen, brrrr, daar liepen de rillingen echt van over mijn lijf. Ik krijg nog de kriebels als ik aan hem denk. Wat een creep zeg.

Eindoordeel

Hilde Vandermeeren heeft een intrigerende en op momenten zeer spannende thriller neergezet die zeker niet zal misstaan in je boekenkast. Niet te gruwelig, maar wel spannend!

Specificaties

Stille grond by Hilde Vandermeeren
Published by Q
Genres: Thriller
Pages: 288
ISBN: 9789021458632

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5582cc57d78d0_selected-products” products=”9200000040900144,9200000045510314″ name=”stille grond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *