Koud spoor – Carina van Leeuwen

Koud spoor

Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?

Mijn mening

‘Koud spoor’ is het vervolg op ‘Vuurproef‘. Beide boeken las ik vrij snel achter elkaar en dat was echt zo heerlijk. ‘Koud spoor’ is het tweede deel in de serie ‘Unit plaats delict’ en dit boek vond ik misschien nog wel beter dan het eerste boek. De personages zijn dieper uitgewerkt en je hebt meer een band met ze. De liefde tussen Renee en Chris zorgt ervoor dat je de emoties van Renee begrijpt, maar ook dat je meeleeft met Chris. Het is lastig om een ‘kant’ te kiezen en dat maakt het ook interessant.

Carina van Leeuwen heeft ook in dit boek een boeiende verhaallijn opgezet met een flinke cliffhanger aan het einde. Gelukkig weet ik wel dat er een deel drie komt, dat duurt alleen nog wel even. Maar tot die tijd geniet ik nog wel even van deze pareltjes van boeken, met de echt Haagse humor. Ook heb ik hard moeten lachen om het ’tutsjen’ en ‘zwijpen’ (ja, spreek dat maar eens hardop uit!) dat Carina gebruikt om uit te leggen hoe een touchscreen werkt. Gelukkig las ik dit boek thuis, want dat was zeker niet het enige punt waarop ik moest lachen. De dosis humor en herkenbaarheid zorgen ervoor dat ik echt van dit boek genoten heb. Carina heeft er een fan bij.

Eindoordeel

Ook bij ‘Koud spoor’ zorgen de Haagse humor en locaties dat dit boek voor mij nog meer tot leven kwam. Maar als je niet uit Den Haag komt, weet ik zeker dat je van dit boek zult genieten. Een goed opgezette politiethriller die zich eens vanuit forensisch oogpunt afspeelt. Dat is het kenmerk waardoor de ‘Unit plaats delict’ serie origineel is.

Specificaties

Koud Spoor by Carina van Leeuwen
Series: Unit Plaats Delict #2
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789400502154

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5581674c968c4_selected-products” products=”9200000038710646,9200000029884503″ name=”koud spoor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *