Vive la France – Linda van Rijn

Vive la France

De kampeervakantie van Esther en Rob wordt overschaduwd door zijn vreemde gedrag. Als Esther met haar dochter terugkeert van een dagje Parijs, is alles op slag anders… De gezellige kampeervakantie met het gezin, verloopt de eerste dagen precies zoals Esther de Koning had gedacht en gehoopt. Niet voor niets had ze er enorm naar uitgezien om weer eens lekker met zijn drie‘n op vakantie te gaan. Maar al snel begint haar man Rob zich vreemd te gedragen, hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Er ontstaan irritaties, vooral bij Esther. Die bereiken een hoogtepunt als Rob ineens en zonder reden van camping wil veranderen. Nu is niet alleen Esther maar ook Isa de dupe van zijn vreemde gedrag.

Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan, maar dat is slechts van korte duur. Rob schuift het af op problemen op zijn werk, maar Esther kan dat maar moeilijk geloven. Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand.

Mijn mening

‘Vive la France’ begint vrij langzaam, pas over de helft van het boek gebeurt er echt wat. De inleiding van het verhaal duurt lang, maar dat wil niet zeggen dat je je verveelt. Je zit gelijk in het verhaal en je gaat eigenlijk mee op vakantie met Esther en Rob.  Linda van Rijn heeft een prettige schrijfstijl en door haar manier van vertellen voel je nog net niet de Franse zon op je huid.

Die schrijfstijl en de nieuwsgierigheid wat er precies met Rob gaat gebeuren, zorgen ervoor dat je blijft lezen. Je kunt het einde een beetje aan zien komen, maar eigenlijk wordt je ook wel weer verrast. Ik hou van de boeken van Linda van Rijn, omdat er genoeg spanning in zit dat je blijft lezen, maar de verhaallijn is niet al te ingewikkeld. Er zit altijd wel een moment van verrassing in en dat maakt het ook spannend. Ik las eerder ‘Villa Toscane‘ van Linda van Rijn en ‘Vive la France’ geeft me hetzelfde fijne gevoel.

Eindoordeel

‘Vive la France’ is net als ‘Villa Toscane’ een heerlijke vakantiethriller. Ook als je niet naar het buitenland gaat, waan je je wel in (in dit geval) Frankrijk. Er zit genoeg spanning en verrassing in het boek om het vermakelijk te maken. Genieten dus!

Specificaties

Vive la France by Linda van Rijn
Published by Uitgeverij Marmer
Genres: Thriller
Pages: 244
ISBN: 9789460682353

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_558160275dc0b_selected-products” products=”9200000035844198,9200000042850748″ name=”vive la france” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *