Dankbaar op donderdag #7

Untitled

Vandaag een iets andere ‘Dankbaar op donderdag’. Vandaag is namelijk de dag dat ik in 2009 op een date ging met een toenmalige collega. In 2012 trouwde we, ook op 18 juni. Deze dankbaar op donderdag is dan ook een beetje een ’trip down memory lane’. Want holy moly, wat is er veel gebeurd in die 6 jaar. We werkten in 2009 samen, maar dat duurde niet zo heel lang. Ik begon in oktober aan een nieuwe baan, daar heb ik uiteindelijk 3 jaar gewerkt. Daar ben ik in 2012 (een paar maanden na onze trouwdag) weggegaan met een burnout, waarna ik in de WW belandde. Niet echt de leukste tijd en zeker niet als je net getrouwd bent. Maar, mijn dude heeft me echt door dik en dun gesteund en we kunnen echt op elkaar bouwen. De quote die ik las in Vuurproef van Carina van Leeuwen (lees de recensie hier), kwam dan ook goed bij me binnen.

Vuurproef quote

Want dat is echt zo. Je kiest voor elkaar, met de ups en downs die bij het leven horen. Ik weet dat als ik verdrietig ben, of niet zo in mijn hum (of zoals mijn dude zegt: in mijn hummus) ben, dat hij me op kan vrolijken. We krijgen de slappe lach om de meest rare dingen en we kunnen samen heerlijk dagen op de bank hangen om een serie te bingewatchen. Maar het gebeurt ook vaak genoeg dat hij lekker aan het gamen is en ik met een boek op de bank zit. Ook prima. We gaan onze eigen gang, maar wel in overleg.

IMG_20150617_081801

We hebben in 2010 onze kat Jamie gekregen, hij is grappig genoeg op 22 juni geboren, 4 dagen nadat mijn dude mij ten huwelijk vroeg. Dat was liefde op het eerste gezicht en hij is echt ons kindje geworden. Zeker sinds ik geen volledige baan meer heb, is het echt mijn maatje. We kletsen de hele dag door met elkaar en hij vindt het heerlijk als ik op de bank ga liggen lezen, want dan kan hij lekker tegen me aan kruipen.

Ik zei altijd dat ik niet ging trouwen, maar ja, dat veranderde toen ik mijn dude leerde kennen. Hij vroeg me op 18 juni 2010 ten huwelijk. Ik had die avond gekookt en ondanks onze regel ‘wie kookt, hoeft niet af te wassen’, dwong hij me ongeveer om wel af te wassen. Ik opende het keukenkastje om de vaat op te ruimen en toen stond daar een doosje met een ring. We trouwden echt op onze manier en ik kijk nog steeds met plezier terug op de dag zelf.

Goed, vandaag breng ik dus mijn dankbare donderdag door met terugkijken op onze eerste date, onze trouwdag en de zes jaar die we samen hebben doorgebracht. Ik kijk uit naar wat de toekomst ons zal brengen!

2 thoughts on “Dankbaar op donderdag #7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *