Vuurproef – Carina van Leeuwen

Vuurproef

Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden…

Mijn mening

Dit boek kocht ik tijdens de avond bij Paagman en liet ik gelijk signeren door Carina. Ik las het gelijk het weekend erna en had het binnen een dag uit. Het verhaal zat vol met herkenbare grapjes en plaatsen en dat zorgde ervoor dat ik eigenlijk nog meer genoot van het boek. Als echte Hagenees maakt dit een boek toch echt wat meer bijzonder. ‘Vuurproef’ is niet alleen leuk doordat het herkenbaar was, het punt waaruit het verhaal verteld wordt is ook nog eens interessant. Je onderzoekt namelijk samen met forensisch rechercheur Renee de zaak en dat is net wat boeiender als vanuit een ‘gewone’ rechercheur. Ik hou van de technische snufjes die er gebruikt worden en je kunt merken dat Carina zelf forensiche rechercheur is, want de zaak zit vol technische details.

Vuurproef quote

De hoofdpersoon Renee is rauw en dat maakt haar menselijk. Het zorgt er ook voor dat ze niet alles in 1 keer deelt en dat maakt dat het boeiend blijft, je wilt namelijk niet alleen weten wat er met de zaak gebeurt, maar ook wat er in het verleden van Renee is gebeurd. Ze leert naarmate het boek vordert om te gaan met het verlies van haar vriendin en daarbij helpen de mensen om haar heen haar mee. Dat zorgt voor mooie zinnen, die je soms diep raken, zoals de quote hierboven.

De plot is goed in elkaar gezet, verrassend en je ontdekt de waarheid samen met Renee, waardoor het voelt alsof je het onderzoek met haar doet. De forensische termen zijn goed uitgelegd, soms met behulp van een bijpersoon en dat is slim gedaan!

Eindoordeel

‘Vuurproef’ van Carina van Leeuwen is een heerlijke politiethriller, die als Hagenees net even wat leuker is door de locaties en grapjes. Ik heb bijna gelijk ‘Koud vuur’ gelezen en wacht nu al met smart op deel drie.

Specificaties

Vuurproef by Carina van Leeuwen
Series: Unit Plaats Delict #1
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789400502147

[bol_product_links block_id=”bol_557e77114c8a7_selected-products” products=”9200000016321405,9200000020677186″ name=”vuurproef” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *