Ook maar mensen – De Jeugd van Tegenwoordig

Ook maar mensen

Hoogtepunten, dieptepunten, eerste ontmoetingen, favoriete plekken, buitenlandse tripjes, allerhande huis-, tuin- en keukentips, meer hoogtepunten, muzikale aanrandingen, weer dieptepunten, authentieke handgeschreven ambachtelijke songteksten, vragen van fans, schaamteloze onthullingen, toch weer hoogtepunten en nog meer dieptepunten. Van WiWa’s piemeltekeningen tot Faberyayo’s diepzinnige verslag vanuit de loopgraven tijdens een Belgische expeditie, De Jeugd van Tegenwoordig, ook maar mensen leest als een muziekalbum zoals we dat van mensenmannen gewend zijn.

Mijn mening

Oooh, als een kind zo blij was ik toen dit boek binnen kwam (in een half kapotte verpakking, die volgens de ene postbezorger niet in de brievenbus paste, en de ander vond dat het wel moest passen.. gelukkig was het boek heel!). Normaal behandel ik boeken op volgorde van binnenkomst.. Maar soms zit er zo’n pareltje tussen dat je wel gelijk MOET lezen. En als fan van De Jeugd kon ik dit boek gewoon niet op mijn stapel leggen, maar moest ik het lezen.

En een paar uurtjes later.. was het uit. Ik kon het gewoon niet neerleggen. Het boek leest echt zoals een album van De Jeugd, warrig, geniaal, soms niet te begrijpen, maar over het algemeen: taalhelden. WOW.

Quote Pepijn

Er staan interviews in met de manager van de Jeugd, mensen die hen vanaf het eerste nummer zijn gaan volgen (zelfs die Haagse knapperd Dennis Weening!), stukjes geschreven door de band zelf, foto’s gemaakt tijdens videoclips en nog veel meer. Een kijkje achter de schermen bij De Jeugd en misschien wel een kleine blik in die geniale koppies van de mannen. Begrijpen zul je ze nooit, maar je leert ze wel een beetje beter kennen.

In ‘Ook maar mensen’ laten de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig dat ze niet alleen maar rappers zijn, maar multitalenten, soms zelfs komedianten en deugnieten. Heerlijk.

Nog een kleine tip, de combinatie lezen en Faberyayo is een geniale, kijk daarom vooral de afleveringen ‘Lezen met Faber’ op de site van Vice.

Eindoordeel

‘Ook maar mensen’ is echt zo’n boek wat je in je boekenkast moet hebben als fan van De Jeugd of muziekliefhebber. Een prachtig vormgegeven boek waar je veel plezier aan zult beleven. Lees het niet zoals ik in een paar uur uit, maar lees een stukje en leg het dan weer opzij. Koester het. Geloof me, dat is het zeker waard.

Specificaties

Ook maar mensen by De jeugd van tegenwoordig
Published by Nijgh & van Ditmar
Genres: Biografie
Pages: 240
ISBN: 9789038899954

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55757a119c738_selected-products” products=”9200000036222487″ name=”ook maar mensen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *