De betrokkenen – Anita Larkens

de betrokkenen

De veertienjarige Eliza is als enige aan de brand ontsnapt waarbij haar broertjes en zusjes zijn omgekomen. Documentairemaakster Nora legt de nasleep van dit drama vast. Gaandeweg de interviews raakt Nora meer en meer verweven met de levens van de betrokkenen. Als Eliza’s beste vriendin verdwijnt, komt alles op scherp te staan. Wat verbergt Eliza? Het zijn uitgerekend de filmbeelden van Nora die een verontrustende waarheid onthullen.

Mijn mening

Afgelopen februari verscheen het debuut van Anita Larkens, Schaduwdochter, waarbij Anita Larkens me compleet verrastte. Dat lukte haar ook met ‘De betrokkenen’. Vanaf het begin van het boek wordt je eigenlijk voor de gek gehouden en net als Nora op het verkeerde been gezet. Je leeft mee met Eliza, maar vertelt zij wel de hele waarheid?

Dat is wat het boek spannend maakt. Het feit dat er toch iets is, op de achtergrond, waardoor je het verhaal wilt blijven lezen. Het kriebelt in je nek, maar het zijn geen goede kriebels. Nou ja, dat ook wel, want dat betekent dat het een goed boek is. Anita Larkens heeft een fijne schrijfwijze en de plot is knap in elkaar gezet. Ook in dit verhaal zit je aan het einde met open mond, want dit had ik niet verwacht.

Oh en mag ik even de uitgeverij bedanken voor de prachtige vormgeving? Ik ben echt verliefd op de binnenkant van de boeken van De Crime Compagnie. Ga zelf maar eens kijken in de boekhandel, dan weet je wat ik bedoel. Of neem een kijkje op de site, waar je ook een leesfragment van dit boek kunt vinden!

Eindoordeel

Naast ‘Schaduwdochter’ is ‘De betrokkenen’ weer een fijne psychologische thriller die je eigenlijk niet neer wilt leggen. Door de schrijfwijze van Anita Larkens bouw je vanaf de eerste pagina een band op met de hoofdpersonen en verlies je jezelf in het verhaal. Een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie!

Specificaties

De betrokkenen by Anita Larkens
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 288
ISBN: 9789461091499

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_556d942233051_selected-products” products=”9200000038490730,9200000042834760″ name=”de betrokkenen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *