Engeleneiland – Camilla Läckberg

engeleneiland

Pasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder een spoor achter te laten. De eettafel is zelfs prachtig gedekt, maar iedereen is verdwenen. Iedereen behalve de één jaar oude dochter Ebba. Is het gezin slachtoffer van een misdrijf of is het vrijwillig weggegaan? Het raadsel is nooit opgelost…

Jaren later keert Ebba terug naar het eiland. Zij en haar man Mårten hebben hun zoontje van drie verloren. In een poging hun verdriet te overwinnen en verder te gaan met hun leven, willen ze Ebba’s ouderlijk huis renoveren en er een bed and breakfast openen. Ze zijn nog maar net begonnen met hun renovatiewerkzaamheden als iemand probeert brand te stichten. Wanneer ze een paar dagen later bij het openbreken van de vloer bloed aantreffen, lijkt het kwaad uit het verleden hen in te halen. Inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s onderzoeken de brand en verdiepen zich daarbij in de oude verdwijningszaak.

Wat is er precies gebeurd met Ebba’s familie?

Mijn mening

Ik leende dit boek van mijn moeder en omdat ik veel over Camilla Läckberg gehoord had, was ik erg benieuwd naar dit verhaal en haar schrijfstijl. ‘Engeleneiland’ is in het begin behoorlijk verwarrend. Er zijn namelijk een flink aantal hoofdpersonen die allemaal (natuurlijk!) een Zweedse naam hebben, waardoor ik soms wat in de war raakte. Het aantal hoofdpersonen was, zeker in het begin, echt heel veel en als je nog maar net begint, snap je niet goed waarom er zoveel mensen in meespelen.

Maar het is wel degelijk belangrijk voor het verhaal. Ik hou wel meer van thrillers waarbij de spanning hoog oploopt en dat is bij ‘Engeleneiland’ niet het geval. Er wordt wel vanaf het begin een soort onderhuidse spanning toegevoegd en je nieuwsgierigheid wordt flink geprikkeld, omdat je gewoon wilt weten wat er met Ebba’s familie is gebeurd.

Het verhaal van ‘Engeleneiland’ is knap in elkaar gezet en de ontknoping is verrassend. Helaas vond ik het niet goed genoeg om meer van Camilla Läckberg te gaan lezen, daarvoor zit er te weinig spanning in het verhaal en zijn er nog zoveel meer goede boeken op de wereld.

Eindoordeel

Een prima thriller voor zo even tussendoor. Het boek intrigeerd en dat maakt het interessant om te blijven lezen.

Specificaties

Engeleneiland by Camilla Läckberg
Published by Ambo Anthos
Genres: Thriller
Pages: 416
ISBN: 9789026331510

[bol_product_links block_id=”bol_5564c3593df20_selected-products” products=”9200000005399899,9200000036370897″ name=”engeleneiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *