Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Een huis in Frankrijk

Vier vroegere studievriendinnen, die elkaar na jaren weerzien in een prachtig landhuis in Frankrijk, vertellen hoe gelukkig ze zijn. Totdat een besluit open kaart te spelen…

Melanie woont in Frankrijk in een prachtig opgeknapt landhuis. Ze is hierheen gegaan voor Jean, de liefde van haar leven, maar wat niemand weet is dat hij haar zojuist heeft verlaten. Nina heeft een leuke baan als vertaler en een relatie met Martijn. Wat zij verborgen houdt, is dat Martijn haar mishandelt en dat ze op de vlucht is voor hem. Jessica houdt ontzettend veel ballen in de lucht. Ze kan haar baan eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiele problemen.. en is onverwachts zwanger van haar derde kindje..

Mijn mening

‘Een huis in Frankrijk’ is het debuut van Eva de Wit en eigenlijk is dat best bizar. Tijdens het lezen van het boek voelde het voor mij in ieder geval niet als een debuut, maar als een boek van een schrijfster die al jaren boeken heeft geschreven. De personages zijn goed uitgewerkt, Eva kent ze duidelijk door en door. Dat gevoel krijg je zeker als je het boek leest, want het voelt gelijk vertrouwd, alsof de vier vriendinnen jouw eigen vriendinnen zijn.

Stel je jezelf nou voor: de zon schijnt, je ligt op een heerlijke stoel, je hebt een lekker drankje naast je staan en je hoeft nergens naartoe. Het maakt niet uit of je in Nederland bent of in Frankrijk. Het is zomer. Dan pak je dit boek van je stapel en begint hierin. Je waant je vanaf de eerste pagina in Frankrijk en wilt eigenlijk niet meer weg. Het huis in Franklijk lijkt me een prima plek om een paar uur te mogen vertoeven.

Eindoordeel

‘Een huis in Frankrijk’ is echt een heerlijke roman, die echt ideaal is voor een vakantie of een middagje in je eigen tuin. Geniet ervan!

Specificaties

Een huis in Frankrijk by Eva de Wit
Published by Zomer & Keuning
Genres: Roman
Pages: 304
ISBN: 9789401904384

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5555da82028a8_selected-products” products=”9200000036183385,9200000039451207″ name=”een huis in frankrijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *