Het regent geluk – Lisa Portengen

Het regent geluk

Het regent geluk van Lisa Portengen en co-auteur Koos Janson is een perfecte introductie op het boek Een cursus in wonderen (ECIW). Lisa Portengen wilde Een cursus in wonderen al heel lang ‘doorgronden’ en beet zich er in vast. In de vertaler van de Cursus Koos Janson vond zij de perfecte leraar. Toen Lisa met haar online community Smart & Sexy. een 100-dagen feel good challenge organiseerde, belde ze iedere dag met Koos. Ze stelde hem alledaagse vragen, waar veel vrouwen mee worstelen: waarom lukt het me niet om af te vallen? Waarom kan ik maar geen afstand nemen van mijn werk? Waarom heb ik toch altijd ruzie om dezelfde dingen met mijn partner? Koos gaf heldere antwoorden op basis van Een cursus in wonderen. Het resultaat: GELUK! Hun tweegesprekken zijn gebundeld in dit boek. Het biedt je een unieke combinatie van feel good en verdieping.

Mijn mening

Ooh wat was ik trots toen ik dit boek eindelijk in mijn handen had. Juli vorig jaar deed Lisa Portengen via haar netwerk ‘Smart & Sexy’ een oproep, ze zocht vrouwen die zin en tijd hadden om de gesprekken die zij en Koos hadden over ‘Een cursus in wonderen’ uit te willen typen. Ik meldde mij aan en typte vier gesprekken uit. Een daarvan is in het boek terecht gekomen.

Het meewerken aan ‘Het regent geluk’ is niet alleen bijzonder geweest omdat ik de bijzondere gesprekken tussen Koos en Lisa mocht uittypen. Ik heb zelf ook een aantal wonderen mee mogen maken en een aantal dingen die Koos tegen Lisa zei kwamen bij mij ook aan. Ik kon ook echt niet wachten om dit boek in handen te krijgen.

Het boek leest alsof je meeluistert met de gesprekken tussen Koos en Lisa. Lisa doet ‘Een cursus in wonderen’ en stelt vragen die jij en ik wellicht ook zouden hebben tijdens het lezen van dit immense boek. ‘Het regent geluk’ staat dan ook vol met wijsheid en ervaringen van Koos en je groeit met Lisa mee tijdens haar reis.

Wees niet bang dat het te zweverig is, want er straalt vooral veel liefde uit het boek. En dat is ook waar ‘Een cursus in wonderen’ over gaat. ‘Het regent geluk’ is bijna een beetje reclame voor de Cursus en ik ga zelf zeker beginnen met de Cursus!

Eindoordeel

De liefde straalt uit het boek, je mag meelezen met de reis van Lisa en, als je er voor open staat, je eigen wonderen meemaken. Een prachtboek en heel fijn als je iets meer wilt weten over ‘Een cursus in wonderen’, maar nog niet klaar bent voor de echte Cursus.

Specificaties

Het regent geluk by Lisa Portengen
Published by Uitgeverij AnkhHermes
Genres: Religie
Pages: 176
ISBN: 9789020211658

[bol_product_links block_id=”bol_554a0766ad64c_selected-products” products=”9200000036152609,9200000037278557″ name=”het regent geluk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Het regent geluk – Lisa Portengen

  1. Leuke recensie Femke! En tof dat er n uitgetypt hoofdstuk van jou in staat. Ik heb in t verleden ook wel eens wat gelezen van de cursus in wonderen en was ook enthousiast.
    Dit boek van Lisa en Koos wil ik ook zeker graag gaan lezen. Dank voor de tip!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *